Slaapkamer

Een nieuw matras? Hier moet je op letten

19 april 2017

Ben je toe aan een nieuw matras? Leuk, maar de keuze is niet eenvoudig. Een goed matras is namelijk super belangrijk voor een goede nachtrust en het voorkomt ernstige lichamelijke klachten. In dit artikel geven wij je enkele tips waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras.

Waarom je matras vervangen?

Een matras is na ongeveer 10 jaar aan vervanging toe. Een doorgelegen matras ligt dan misschien nog wel lekker, maar het heeft door de jaren heen de nodige stevigheid en ondersteuning verloren. Om lichamelijke problemen te voorkomen is het dan ook goed om een nieuw matras te kopen. En hieronder zie je waar je op moet letten.

Oriënteer jezelf op internet

Voordat jij je laat informeren door een adviseur is het aan te raden om eerst zelf internet af te struinen. Oriënteer wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van bedden en matrassen. Wil je een boxspring, of liever een verstelbaar bed? En hoe zit het met de mogelijkheden voor matrassen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een traagschuim matras, een matras van koudschuim of pocketvering? En wat doet het precies voor je lichaam?

Wat vind je belangrijk?

Bedenk voor jezelf welke eigenschappen van een matras voor jou belangrijk zijn. Heb je vaak last van je rug of nek? Dan is een stevig matras die daar voldoende ondersteuning aan geeft belangrijk. Denk ook na over hoe je slaapt en of je het vaak koud of warm hebt. Al deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op de keuze van jouw matras.

Vergeet de lattenbodem niet

Naast een goed matras, is ook de bedbodem van belang voor een goede nachtrust. Ook hiervoor bestaan er weer diverse mogelijkheden. De meest bekende bedbodem is de lattenbodem. Echter kun je ook kiezen voor een schotelbodem. Deze bodem is opgebouwd uit vele schotels. Doordat de schotels onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, ontstaat er een soepele en tegelijk een stevige bedbodem. Een lattenbodem of een schotelbodem, nog een keuze die je moet maken.

Laat je adviseren en test verschillende opties

Nu je zelf weet wat je belangrijk vindt, is het goed om jezelf te laten adviseren door een expert op het gebied van matrassen en bedden. Zij weten als geen ander welk matras geschikt is voor jouw wensen. Vergeet vervolgens niet om verschillende mogelijkheden uit te proberen. Je weet namelijk pas echt of het lekker ligt als je het geprobeerd hebt. Doe dit wel als je goed bent uitgerust. Als je moe bent ligt namelijk elk matras lekker en lig je vervolgens midden in de winkel in een diepe slaap.

Volg je bovenstaande tips dan maak je ongetwijfeld de juiste keuze voor een goed matras. Zo geniet jij de komende 10 jaar weer van een heerlijk goede nachtrust. Slaap lekker!

Je vindt misschien ook leuk