Inrichting, Slaapkamer, Styling

Tips en tricks om je slaapkamer te pimpen

21 september 2017

De slaapkamer is voor veel mensen een van de belangrijkste ruimtes binnen hun woning. Dit is niet voor niets. Aan het eind van de dag wil je hier met een ontspannen gevoel in slaap kunnen vallen. Daarbij is de slaapkamer de plek om de dag met een fris gevoel te beginnen! Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan de inrichting van je slaapkamer. Er zijn verschillende manieren om je slaapkamer te pimpen met kleine veranderingen. Zeker voor kinderen kan het erg leuk zijn om hun slaapkamer regelmatig te veranderen. Zo blijft het leuk om hier te spelen met vriendjes en vriendinnetjes!

Tip: kijk op de websites van persoonlijke interieurstylisten om inspiratie op te doen voor de inrichting van je eigen slaapkamer.

Leuke behangetjes voor in de kinderkamer

Een van de makkelijkste manieren om de slaapkamer van je kinderen te renoveren is het gebruik van een nieuw type behang. Er zijn verschillende webwinkels die een groot aanbod bieden aan behangsoorten. Denk bijvoorbeeld aan speciaal voetbalbehang voor een jongenskamer, behang met prinsessen voor een meisjeskamer, enzovoorts. Behang kun je relatief eenvoudig op de muur van een slaapkamer aanbrengen. Daarbij kun je het volgende behang eenvoudig over de vorige laag plakken, mits deze nog intact is!

Ook voor je eigen slaapkamer kan het gebruik van behang leuk zijn. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van losse stroken behang in verschillende kleuren.

Een nieuwe industriële lamp in de slaapkamer

Naast het gebruik van behang kan ook het gebruik van een nieuwe lamp veel doen met de uitstraling van een slaapkamer. In een grotere slaapkamer zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een mooie kroonluchter boven je bed! Heb je een modern ingerichte ruimte? Kies in dat geval voor led-strips die je achter je kasten of bed kunt plakken om je slaapkamer een moderne look te geven.

Je vindt misschien ook leuk