Inrichting

Industriele lampen

4 januari 2018

Ze blijven het maar goed doen: de industriele lampen. Ze zijn nu al een tijdje aanwezig in onze interieurs en ze zijn nog altijd zeer geliefd. Eerst verschenen ze in lofts en industriële woningen. Dat is ook logisch. Ze komen immers oorspronkelijk uit oude werkhuizen en fabrieken. Industriële lampen zijn zo populair dat men ze ook in andere stijlen van wooninrichting gaat gebruiken. Ze gaan goed in landelijke woningen, vintage interieurs, en zelfs in minimalistische of Scandinavische woningen.

Waarom zijn stoere lampen zo geliefd?

Of het nu gaat om een industriele hanglamp, een staanlamp, wandlamp of tafellamp, ze hebben allemaal een klassevolle uitstraling. Is het de combinatie tussen oud en gezellig, stoer en elegant of eenvoud en toch opvallend? Is het de nostalgie die ervan afstraalt? Is het omdat ze oersterk zijn en ze nooit stuk gaan? Wie zal het zeggen? Iedereen heeft wel een reden om van deze aparte lampen te houden. Er bestaan heel wat variaties, modellen en verschillende materialen waaruit ze gemaakt zijn. Je kunt ze in alle afmetingen en talloze kleuren vinden. Daarom zijn ze heel makkelijk om bij je meubelen en accessoires te laten aansluiten.

Stoer of stoer met een verfijnde twist?

Laten we bijvoorbeeld eens de industriële hanglamp van naderbij bekijken. De meest voorkomende modellen zijn de grote schotel- of klokvormige metalen lampenkappen. Ze vallen onmiddellijk in het oog als je ze als centraal lichtpunt ophangt. Of hang er een aantal (al dan niet verschillende modellen) op een rijtje. Dat geeft pas een stoere indruk! Er zijn heel wat variaties op deze ontwerpen: bijvoorbeeld met of zonder mat glas zodat je al dan niet diffuus licht krijgt. Heb je liever een verfijnde uitvoering? Geen nood. Zo zijn de lampen waarbij het lichtelement zichtbaar is heel trendy. Draadlampen doen het heel goed. Of wat denk je van de samengestelde industriële hanglamp? Een voorbeeld hiervan is een aantal snoeren met gloeilamp bij elkaar gebonden, of vele gloeilampen op een rijtje, hangende aan een oud ijzeren onderdeel van een machine. Hier gaat de fantasie van de ontwerper volledig zijn gangetje. Niets is te gek om er stoere industriële lampen van te maken. Laat jouw fantasie ook de vrije loop. Je vindt gegarandeerd de perfecte industriële lamp voor jouw stijl.

Je vindt misschien ook leuk