Inrichting, Meubels

Ruimte besparen door een uitklapbare eettafel

21 september 2017

Veel mensen vinden een mooie eettafel een van de belangrijkste elementen voor hun interieur in huis. Door het formaat van veel eettafels vallen deze direct op als je een woning binnenkomt! Reden genoeg om voor een eettafel te kiezen die aansluit bij de rest van het interieur in je woning. Mocht je een beperkte ruimte voor de eettafel hebben, dan kan het de moeite waard zijn om een uitklapbare eettafel te overwegen. Een uitklapbare eettafel maakt het mogelijk om veel ruimte te besparen, terwijl je nog steeds met z’n allen aan tafel kunt eten! Een uitklapbare eettafel valt minder op, wat je ruimte minder benauwend zal maken.

 

Verschillende soorten uitklapbare tafels

Uitklapbare eettafels worden in verschillende modellen aangeboden. Bij het ene model kun je beide zijkanten omhoog en naar beneden klappen en deze vervolgens eenvoudig vastzetten met twee klippen. Een alternatief is een model waarbij je de zijkanten uit elkaar schuift en hiertussen een extra plank legt. Deze plank kan vaak onder de tafel bewaard worden, waardoor deze niet zichtbaar is. Het hangt van het gebruik van de uitklapbare eettafel af welk model het meest geschikt voor je is. Het eerste model is bijvoorbeeld ideaal als je de tafel iedere avond in en uit moet klappen.

 

Een tafel die bij je interieurstijl past

Zelfs een uitklapbare eettafel kan zeer nadrukkelijk in je interieur aanwezig zijn. Om die reden is het van groot belang dat je voor een eettafel kiest, die qua stijl aansluit bij de rest van je interieur. Wanneer de tafel erg modern zou zijn terwijl je stoelen een klassieke stijl hebben, dan zou dit voor een zeer rommelige uitstraling van je eetkamer zorgen. Je voorkomt dit door alles in dezelfde stijl te houden! Sommige stijlen zijn enigszins met elkaar te combineren. Denk aan een landelijke met een industriële stijl, een moderne met een industriële stijl, enzovoorts.

Je vindt misschien ook leuk