Sfeer, Styling

5 tips voor een sfeervol toilet

21 september 2017

Bij het inrichten van je woning denk je wellicht niet als eerste aan het interieur voor je toilet of badkamer. Toch is dit een ruimte die de nodige aandacht vereist! Zeker de badkamer moet op een leuke manier worden ingericht, om iedere dag met een fris gevoel te kunnen beginnen. Je neemt hier een verfrissende douche in de ochtend, geniet ’s avonds van een warm bad, enzovoorts. In dit artikel geven we je vijf handige tips om je toilet op een sfeervolle wijze in te richten!

Tip 1: kies voor een mooie toiletbril

Een relatief simpele manier om je toilet van een nieuwe uitstraling te voorzien is het vervangen van de toiletbril. Er zijn op internet verschillende webwinkels te vinden waar je een nieuwe toiletbril kunt bestellen. Met enige handigheid kun je deze zelf op je toilet plaatsen.

Tip 2: het gebruik van spotjes in het toilet

Naast de nieuwe toiletbril zou je het gebruik van spotjes in de badkamer kunnen overwegen. De spotjes geven de badkamer een frisse, moderne uitstraling! Plaats de spotjes bijvoorbeeld aan de rand van de badkamer, zodat ze in iedere hoek kunnen schijnen.

Tip 3: zet kleine bloempotjes in de badkamer

Ook het gebruik van kleine bloempotjes kan de badkamer een mooie, gezellige look geven! Er zijn verschillende plantjes die goed passen bij de stijl van het interieur waarmee de badkamer of het toilet is ingericht. Let er wel op dat de plantjes tegen de grote hoeveelheid condens in de badkamer kunnen.

Tip 4: maak gebruik van led-strips

Niet alleen spotjes zijn geschikt voor de verlichting van de badkamer, ook led-strips zijn dat. De led-strips kun je eenvoudig achter het toilet op de muur plakken, rond de douchecabine, enzovoorts. Ze geven je badkamer een moderne uitstraling!

Tip 5: laat je sanitair vervangen

Na vijf tot tien jaar kan het tijd zijn om de sanitaire voorzieningen als geheel te vervangen. Kies bijvoorbeeld eens voor donker sanitair, in plaats van de witte sanitaire voorzieningen die men nu vaak gebruikt.

Je vindt misschien ook leuk