Meubels, Styling

2de hands producten die je als meubel kan hergebruiken

21 september 2017

Het inrichten van een woning kan behoorlijk hoge kosten met zich meebrengen. Denk alleen al aan de kosten voor een nieuw matras, voor de bank en voor een kledingkast. Wist je dat dit helemaal niet zo duur hoeft te zijn als veel mensen denken? Naast de mogelijkheid om je meubels in de uitverkoop bij een meubelboulevard te kopen, kun je veel meubels ook tweedehands aanschaffen. Tweedehands meubels bevatten wellicht kleine beschadigingen, maar die kun je vaak relatief eenvoudig zelf herstellen. Met tweedehands meubels houd je geld over voor extra accessoires, een nieuwe keuken, enzovoorts! Daarbij is het ontzettend leuk om zelf meubels voor je woning te herstellen.

Een tweedehands kast opknappen voor in huis

Een van de meubels die je relatief eenvoudig zelf kunt herstellen of opknappen is een grote kast. Dit kan een kledingkast zijn, maar bijvoorbeeld ook een kast voor de televisie, een boekenkast, etc. Vaak is het voldoende om de kast goed te schuren en deze te voorzien van een nieuw laagje verf of lak. Zo lijkt de kast weer als nieuw, zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen!

De verf of lak die je overhoudt na het herstellen van de kast kun je gebruiken om andere meubels, zoals een bijzettafeltje of een eettafel, te herstellen.

Tweedehands bank kopen en herstellen

Iets ingewikkelder om te herstellen is een tweedehands bank. Het kan voorkomen dat een tweedehands bank een sterk verouderde bekleding heeft. Voor veel mensen zal het te ingewikkeld zijn om deze bekleding geheel zelf te vervangen. Wat je wel kunt doen om goedkoop uit te zijn, is het combineren van de bank met een los doek. Dit doek kun je over de bank hangen, zodat niemand de kapotte bekleding ziet. Op het moment dat je meer budget hebt kun je altijd nog een nieuwe bank kopen.

Je vindt misschien ook leuk