Design, Styling

5 producten uit huis die ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden

21 september 2017

Wist je dat er ontzettend veel producten zijn die je kunt hergebruiken voor doelen waar deze in eerste instantie niet voor bedoeld waren? In dit artikel beschrijven we vijf producten die je normaal binnen je woning gebruikt, maar die je ook buitenshuis in kunt zetten. Zo blijkt het bijvoorbeeld zonder te zijn om ijsstokjes weg te gooien!

Tip 1: plaats ijsstokjes in je tuin

Wanneer je een groentetuin hebt kan het ontzettend handig zijn om ijsstokjes te bewaren. Op deze ijsstokjes kun je namelijk schrijven welke groente je op welke plek gezaaid hebt! Ideaal als je wilt weten welke plantjes wel groeien en welke plantjes nog een extra keer moet zaaien.

Tip 2: maak van oude glazen plantenpotjes

Oude glazen kun je weggooien, maar veel leuker is het om hier plantenpotjes van te maken. Houd er wel rekening mee dat wanneer een plant te groot wordt, je deze over moet zetten naar een grotere pot. Zo voorkom je dat het glas knapt als gevolg van het grote aantal wortels.

Tip 3: een colafles als wespenvanger

Een lege colafles wordt door veel mensen weggegooid. De colafles kun je echter goed gebruiken als wespenvanger in de zomer! Snijd de bovenzijde van de fles af en zet deze op z’n kop in het overgebleven deel van de fles. Voeg wat ranja aan de fles toe en het vangen van de wespen kan beginnen!

Tip 4: maak een plantenbak van boterkuipjes

Door op iedere hoek van een boterkuipje een gaatje te maken en hier een touwtje aan te bevestigen, kun je een plantenbak maken. De touwtjes knoop je aan de bovenkant aan elkaar vast, zodat je de plantenbak ook op kunt hangen.

Tip 5: bierflesjes om slakken te vangen

Tot slot kun je een oud bierflesje in de groentetuin ingraven, wanneer je last hebt van slakken in de tuin. De slakken komen op de restanten van het vier af en kruipen in de bierflesjes.

Je vindt misschien ook leuk