Buiten

5 tips voor een heerlijk buitenterras

21 september 2017

Zeker in de zomer is het terras aan je woning een plek om even heerlijk te kunnen ontspannen. Onder het genot van een hapje en een drankje genieten van de ondergaande zon, terwijl je de dag doorspreekt met je partner of kinderen! Wie geniet hier nou niet van? Het is echter niet vanzelfsprekend dat je terras een plek is om te kunnen ontspannen. In dit artikel geven we je enkele handige tips om je terras op een leuke manier in te delen.

Tip 1: combineer verschillende steensoorten

Bij het aanleggen van je terras kun je verschillende soorten stenen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde patronen op het terras, een randje rondom het terras met een andere steensoort, enzovoorts. Dit geeft een speels effect aan je terras!

Tip 2: gebruik plantenbakken op je terras

Op een mooi terras zijn plantenbakken onmisbaar. Je kunt de plantenbakken vullen met wintervaste planten, zodat je deze niet iedere winter naar binnen hoeft te halen. Ook kun je voor eenjarige plantjes kiezen, die je ieder jaar vervangt.

Tip 3: plaats een parasol op je terras

Een parasol biedt je tijdens de warme zomerdagen enige beschutting tegen de felle zon op je terras. Daarbij kan een mooie parasol je terras een sfeervolle, gezellige uitstraling geven! Maak je gebruik van een parasol die je kunt knikken, zodat je deze in verschillende hoeken kunt zetten.

Tip 4: koop een ontspannende tuinset

Om heerlijk te kunnen ontspannen op je terras mag ook een fijne tuinbank of een heerlijke fauteuil niet ontbreken. Er zijn verschillende webwinkels waar je deze tuinmeubelen voor een scherpe prijs kunt kopen.

Tip 5: creëer speelruimte voor de kinderen

Er zijn kleine zandbakken en opblaasbare zwembaden te koop, die je op je terras kunt zetten om speelruimte aan je kinderen te bieden. Zo heb je voortdurend zicht op je kinderen en kunnen zij zich heerlijk vermaken tijdens de zomer!

Je vindt misschien ook leuk