Buiten, Herfst, Inrichting

Zelf een schutting plaatsen

8 maart 2016

Hoe doen kleine doe-het-zelvers dat toch, schuttingen plaatsen die ook nog eens solide in de grond verankerd zijn? Nu het voorjaar weer in aantocht is, zal menig woningbezitter de eigen schutting weer eens kritisch onder de loep nemen: is de schutting nog representatief, kan het er nog één seizoen mee door, of is de schutting te zwaar beschadigd door het vele stormachtige weer wat ons de laatste jaren ten deel is gevallen?

Is de schutting echt aan vervanging toe, dan is de gang naar de plaatselijke bouwmarkt snel gemaakt. Uitzoeken, opmeten en vooral -indien je niet al te handig bent- een schutting uitzoeken die gemakkelijk in delen te plaatsen is.

Fundering

Een schutting heeft een fundering nodig. Een verankering aan de grond. Zou dit er niet zijn, dan wordt de schutting een windvanger die geen weerstand kan bieden tegen stormen. De fundering van schuttingen zijn (prefab) betonpoeren. Dit zijn betonnen kolossen van tientallen centimeters hoog, waaraan een schutting te verankeren is. De betonpoer wordt uiteindelijk in de grond geplaatst, op straathoogte, waarna de schutting op bepaalde cruciale punten vastgezet kan worden. Bestel je prefab betonpoeren bij Betondingen. Alle voorkomende afmetingen zijn aanwezig en worden snel thuisbezorgd.

Je vindt misschien ook leuk