Inrichting

De voordelen van de keuze voor een elektrische kachel

14 augustus 2019

Op koude dagen doen we meestal alles wat we kunnen om het warm te houden. Jassen, dekens, sokken, handschoenen, warme chocolademelk, koffie en zelfs open haarden kunnen goede opties zijn om de kou buitenshuis te houden, maar er is nog een andere manier om de sfeer warm en gezellig te houden: de elektrische verwarmingselementen. Dan bekijk je alles wat je moet weten over deze minder bekende apparaten, maar met een enorm vermogen om het klimaat van een omgeving te veranderen.

Specificaties kunnen van model tot model veranderen. Sommige zijn geschikt voor kleine ruimtes, andere voor grotere omgevingen, omdat ze hoge prestaties leveren. Maar zelfs bij variaties blijft de functie van de kachels dezelfde: een bepaalde ruimte verwarmen en zorgen voor comfort voor de gebruiker, zelfs op extreem koude dagen.

Gloeilamp verwarming

Het eerste type kachel dat we gaan ontmoeten is die met Gloeiende Weerstand. Het is het meest voorkomende type op de markt en dit gebeurt om twee redenen: de kleinere afmetingen, waardoor het gemakkelijk te transporteren is en de circulatie in het milieu niet verstoord wordt, en ook de lagere prijs, omdat het werkt door middel van een weerstand, die snel opwarmt met elektrische energie en de warmte naar buiten afvoert.

Een van de nadelen is dat het niet het hele milieu mag verwarmen, omdat de warmte niet gelijkmatig wordt afgevoerd, omdat het zich concentreert in de buurt van de weerstand.

Het kan worden gevonden in twee versies, die zijn: de gemeenschappelijke elektrische, die de weerstand heeft om te laten zien, beschermd door een metalen rooster. Dit type kachel kan niet in een vochtige omgeving blijven, zoals een badkamer, en kan ook niet te dicht bij een object staan, met het risico van het verbranden van iets hogers.

We hebben ook het thermokoppel model, dat ook elektrisch is, maar op dezelfde manier werkt als een ventilator. De weerstand, identiek aan het vorige model, is gekoppeld aan een propeller, die de geproduceerde warmte beter verdeelt, en heeft ook een vermogensregelaar, waardoor het rendement veel hoger is.

Keramische verwarming

Het tweede model kachel is van keramiek. Het verschil hier is dat de weerstand, net als bij de vorige modellen, in keramiek is gewikkeld, die de warmte vasthoudt, waardoor een evenwichtigere verdeling via een ventilator mogelijk is.

Dit type verwarming heeft een aantal voordelen, zoals sneller verwarmen, de mogelijkheid om draagbaar te zijn of ook ingebed in het uiterlijk, zijn zuiniger en drogen de lucht niet zo veel, het creëren van een nog gezelliger omgeving. Het nadeel is het geluid, dat kan worden vergeleken met dat van een airconditioner.

Olie kachels

Deze verwarmingsmodellen kosten over het algemeen meer dan gewone elektrische modellen, maar ze bieden wel betere prestaties en besparingen. Ze werken anders, met een weerstand die olie in zich heeft. Deze olie warmt op en de apparatuur geeft deze warmte af aan het milieu. Het is interessant om te onthouden dat de olie in de kachel niet hoeft te worden ververst. Omdat het opwarmen van de olie langer duurt, kan het warmteoverdrachtproces enige tijd in beslag nemen, maar toch is dit model nog efficiënter dan de elektrische kachel.

Bron: Renovatienieuws

Je vindt misschien ook leuk