Inrichting

Wat is een woonwinkel?

7 juni 2016

De naam verraadt eigenlijk al wat een woonwinkel is. Het is geen winkel om in te wonen, maar een winkel waar je spullen kan kopen voor je woning. Vaak zijn deze winkels heel groot en kun je er van alles krijgen. Van behang voor je slaapkamer tot de gehele inrichting van je woonkamer. De hoeveelheid spullen je er kunt verkrijgen, hangt af van de grote van een bepaalde woonwinkel.

Voordelen en nadelen grote woonwinkels
Voor zowel grote als kleine woonwinkels zijn voor en nadelen te vinden. Het voordeel van een grote woonwinkel is dat ze heel verschillende soorten spullen verkopen; en er vrijwel alles is wat je maar nodig hebt. Vaak is het ook nog goedkoper, omdat grote woonwinkels veel tegelijkertijd inkopen, waardoor de prijs een stuk lager is. Een nadeel is dat wel onpersoonlijker zijn. Wanneer je iets specifieks wilt, dan is het lastig om dit bij een grote woonwinkel in Brabant voor elkaar te krijgen. Dit aangezien ze met massa’s werken en de klantenservice daarom niet specifiek gericht is op een bepaald persoon.

Voordelen en nadelen kleine woonwinkels
Een voordeel van een kleine woonwinkel is de persoonlijke sfeer. Wanneer je bij een kleine woonwinkel iets nodig hebt, dan kunnen ze veel specifieker iets voor je regelen. Dit komt doordat ze meer klantgericht zijn en echt hun klanten zo tevreden mogelijk willen houden. Daardoor heb je vrijwel altijd een betere band met de woonwinkels die kleiner zijn, in vergelijkingen bij de giganten waar dit niet het geval is. Een nadeel is echter dat het vaak wel duurder is. Ze bestellen namelijk geen massa’s, waardoor voor hen de inkoopkosten hoger zijn dan voor een gigant. Op die manier ben je vrijwel altijd meer geld kwijt. De keuze die je maakt heeft ook te maken met wat je precies wilt. Wanneer je iets specifieks zoekt, is het beter om naar een kleine woonwinkel te gaan. Voor iets algemeens naar een grotere.

Je vindt misschien ook leuk