Inrichting

Waarom kiezen voor een bouwpakket trap?

15 juli 2020
waarom bouwpakket trap

Een bouwpakket trap wordt ook wel een doe-het-zelf trap genoemd. Deze trappen worden als bouwpakket geleverd, zodat je de trap zelf aan de hand van een montagehandleiding kan plaatsen in je huis. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor zo’n doe-het-zelf trap. Maar waarom zou je kiezen voor een bouwpakket trap? Lees hieronder waarom het kiezen voor een bouwpakket trap een goede keuze is.

Wat is een bouwpakket trap precies?

Een bouwpakket trap bestaat uit alle benodigde losse onderdelen en materialen om zelf een trap te monteren. Tijdens het bestelproces is het ontzettend belangrijk om de juiste maat trap te bestellen. Meet de ruimte en hoogte op de plek waar de trap moet komen. Ga vervolgens op zoek naar een passende trap. Voor verschillende type trappen is er een bouwpakket verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan een molenaarstrap, rechte trap, wenteltrap, vlizotrap en noem zo maar op. Voor elke ruimte is er wel een passend type trap te vinden.

 

Na het bestellen van een bouwpakket trap worden alle benodigde materialen voor het zelf maken van de trap op locatie afgeleverd. Het bouwpakket bestaat uit de houten onderdelen, schroeven en de montagehandleiding. Zelf een trap bouwen aan de hand van de montagehandleiding is erg gemakkelijk. Lees hieronder wat de grootste voordelen van een bouwpakket zijn. Na het lezen overtuigd? Bestel direct een bouwpakket trap in de webshop van Houtcompleet.

Voordelen van een bouwpakket trap

 

  • Goedkoop. Vaak de belangrijkste reden om te kiezen voor een doe-het-zelf trap is dat dit flink scheelt in de kosten. Een bouwpakket trap is vele malen goedkoper dan een op maat gemaakte trap. Bouwpakket trappen worden op schaal geproduceerd, waardoor ze erg scherp geprijsd zijn.
  • Geen montagekosten. Een vakman inhuren voor het monteren van een trap kost je al gauw honderden euros. Een bouwpakket trap is gemakkelijk zelf te monteren als je een beetje handig bent en dit scheelt flink op de montagekosten.
  • Verschillende types. Voor elke ruimte is er wel een passend type trap te vinden.
  • Snelle levering. Een bouwpakket trap heb je al binnen een aantal dagen in huis en vervolgens kan je direct zelf beginnen met de montage. Zo hoef je niet meer te wachten tot een vakman de tijd heeft om de trap te monteren. 

 

 

Je vindt misschien ook leuk