Inrichting

Binnenzonwering: Welke keus maak je?

19 juni 2017

De dagen van het zomerse weer zijn in Nederland in volle gang. Mensen gaan massaal buiten zitten maar ze blijven ook binnen omdat ze de hitte willen ontlopen. Zonwering is dé manier om hitte buiten het huis te houden. Je hebt natuurlijke zonwering, buitenzonwering en binnenzonwering. In dit artikel focussen we ons op op de binnenzonwering. Wat is er mogelijk? 

Binnenzonwering: Wat heb jij voor de ramen?

Er is veel mogelijk op het gebied van binnenzonwering. Veel mensen sluiten onmiddellijk hun jaloezieën op het moment dat de eerste straal zon de woonkamer binnenkomt. Een efficiënte manier om de hitte buiten te houden en in een heerlijke koele omgeving bij te komen. Een andere vorm van binnenzonwering is het rolgordijn. Het rolgordijn is een modern gordijn dat tegenwoordig te verkrijgen is in vele kleuren en smaken. Het is nog steeds ongekend populair onder Nederlanders.

Wat is het meest geschikt?

Als je het ons vraagt is de meest geschikte binnenzonwering toch het verduisterende rolgordijn. Het prettige aan verduisterende rolgordijnen is dat ze ook daadwerkelijk de hitte tegenhouden. Het probleem wanner je bijvoorbeeld gaat voor licht-doorlatende rolgordijnen is dat er nog een behoorlijke hoeveelheid hitte binnen kan komen. Wanneer verduisterende rolgordijnen niet tot de voorkeur behoord zijn ook plisségordijnen uitermate geschikt. Het voordeel van plisségordijnen is dat ze een isolerende laag hebben, waardoor de warmte in de cellen van de plisségordijnen wordt opgeslagen. Hetzelfde geld voor geluid: plisségordijnen zijn geluidswerend.

Waar koop jij je binnenzonwering?

Er zijn diverse aanbieders van binnenzonwering. De meest bekende zijn natuurlijk de retailketen als Praxis, Karwei en Gamma. Hoewel deze keten natuurlijk het meest bekend zijn ontstaat er wel een verandering in de woningbranche. Veel leegstand op meubelboulevards en een groei op het gebied van online webwinkels. Binnenzonwering is tegenwoordig niet meer een ding van de bouwmarkten maar juist de online retail neemt de markt over.

Je vindt misschien ook leuk