Vloeren

Superhandig: een uitwasbaar vloerkleed

12 juni 2017

Je koopt een vloerkleed en je bent er gek op. Het wordt jouw favoriete accessoire in jouw kamer. Dan wil je er ook ten volle van genieten, niet? Je ligt uren te lezen op jouw vloerkleed en je knuffelt er met de kinderen op. Maar dan is een ongelukje snel gebeurd. Je morst chips of frisdrank. De hond komt met vuile poten binnen en installeert zich op het tapijt, er komen kruimels in je vloerkleed en ga zo maar door. Al snel geeft jouw vloerkleed een slordige indruk en na een tijd is het gewoon vies.

De vlekken gaan er niet meer uit met een gewoon schoonmaakmiddel en een tapijt laten schoonmaken kost heel wat. En als het bovendien om een tapijt gaat dat veel gebruikt wordt, moet je dit ook nog eens om de zoveel tijd laten doen. Op zo’n momenten denk je: ‘had ik maar voor een uitwasbaar vloerkleed gekozen’.

Een uitwasbaar vloerkleed heeft alle voordelen

Als je kiest voor een vloerkleed dat je kunt wassen, kun je het altijd proper houden zoals jij dit wil. Je steekt je vloerkleed in de wasmachine, je laat het drogen, en het ziet er terug fris uit. Je hoeft het in totaal maar een dag te missen. De huidige wasbare vloerkleden zijn speciaal ontworpen om gewassen te worden. Deze tapijten zijn sterk, de kleuren blijven jarenlang fris en ze verslijten bijna niet. Bovendien zijn ze niet duurder dan gelijk welk ander tapijt. Kortom: het heeft enkel maar voordelen!

Diverse soorten wasbare vloerkleden

Als je op zoek bent naar een vloerkleed dat je kunt uitwassen, kom je al gauw verschillende soorten tegen. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘plastic’ vloerkleden. Ze zijn uit gerecycleerd plastic vervaardigd en daardoor perfect wasbaar.

Er zijn ook wasbare tapijten op de markt die van natuurlijke stoffen gemaakt zijn. Let bij de aankoop toch heel goed op of ze effectief wasbaar zijn. Wasbare carpets zijn vaak de tapijten die oorspronkelijk bedoeld zijn voor ‘outdoor’. Ze zijn voorzien van een vocht- en vuilwerende coating, waardoor ze al minder gauw vuil worden. En bovendien zijn deze eenvoudig te wassen. Tegenwoordig zijn deze outdoor carpets zo leuk en stijlvol dat ze ook perfect binnen kunnen gebruikt worden.

Tot slot mogen we zeggen dat er genoeg keuze is in uitwasbare vloerkleden. Waarom zou je dan nog geld geven aan gespecialiseerde firma’s die jouw tapijt moeten reinigen? Kies gewoon voor een wasbaar carpet en jij zorgt ervoor dat het altijd fris blijft!

Je vindt misschien ook leuk