Vloeren

Wat is een gietvloer?

23 november 2020

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een laag die op een bestaande vloer wordt gegoten. Het heeft enige tijd nodig voor de laag hard wordt en er op de vloer gelopen kan worden. Afhankelijk van het soort gietvloer kan één laag voldoende zijn, maar soms moeten er meerdere lagen worden aangebracht om een mooie egale vloer te krijgen. De vloer heeft geen naden en is makkelijk schoon te maken.  Afhankelijk van het gebruik van de vloer kun je kiezen tussen een gladde of een ruwe vloer. Voor gymzalen, maar ook voor woningen, wordt vaak gebruik gemaakt van een elastische vloer. Deze vloeren zijn vaak leverbaar in verschillende kleuren. Industriële vloeren moeten niet alleen tegen een stootje kunnen, maar afhankelijk van het soort industrie ook tegen gevaarlijke vloeistoffen. Daarnaast is hygiëne daar van groot belang. Hierdoor wordt er vaak gebruik gemaakt van epoxy. Gietvloeren zijn ook populair omdat ze heel lang mee kunnen gaan. Op de site van G-vloeren kun je heel veel informatie vinden.

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Om een gietvloer mooi te houden is het van belang om zorgvuldig met de vloer om te gaan. Beschadigingen voorkom je door bijvoorbeeld niet met scherpe hakken over de vloer te lopen. Onder de poten van de stoelen kun je vilt aanbrengen om krassen te voorkomen. Naast het voorkomen van beschadigingen is het van belang om de vloer regelmatig te reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel. Dit voorkomt dat er een vettige laag op de vloer komt. Aan de andere kant zijn er weer andere soorten vloeren, waarbij het juist van belang is dat je de gietvloer af en toe is de wax zet. Dit voorkomt dat de gietvloer gaat uitdrogen en vervolgens gaat barsten. Mocht de vloer na een groot aantal jaren toch gaan verkleuren, of gewoon versleten zijn, dan hoef je niet de hele vloer te vervangen. Het aanbrengen van een nieuwe toplaag, al dan niet in een andere kleur, kan meestal voldoende zijn.

 

G-Vloeren – Hoogwaardig en duurzaam!

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat een gietvloer kost. Deze zijn uiteraard afhankelijk van het soort vloer en de oppervlakte. De prijzen per m² worden lager naarmate de oppervlakte groter wordt. Over het algemeen is het zo dat er een basisprijs geldt voor de oppervlakte van 20m² tot 50m². Voor epoxy of PU ligt de gemiddelde basisprijs tussen de €3.000 en €4.000.  Bij een oppervlakte tussen de 50m² en de 100m² ligt de prijs nog steeds vrij hoog. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag tussen de €70 en €80 per m². Pas zodra de oppervlakte groter wordt dan 100m² daalt de prijs naar €45 tot €65 per m².  Indien je voor een gietvloer van woonbeton of microcement kiest liggen de prijzen aanzienlijk hoger. Voor een oppervlak tussen de 20m² en 50m² ben je ongeveer €4.500 kwijt. Boven de 50m² zit je rond de €95 per m² en daarboven kom je op een prijs tussen de €70 en €80 per m².

Je vindt misschien ook leuk