Vloeren

stofzuigen zonder rugpijn

21 oktober 2020

Stofzuigen zonder rugpijn

 

Wist je dat je ongeveer 21 kilometer per jaar stofzuigt? Uitgevonden in 1901, toen pure luxe en exclusief gereserveerd voor mannen, is de stofzuiger nu standaarduitrusting. En wordt ijverig gebruikt: Duitse huishoudens stofzuigen gemiddeld tot twee uur per week. Toch is stofzuigen niet per se een van de meest populaire bezigheden. Geen wonder, want stofzuigen kan rugpijn veroorzaken.

Dit maakt uw stofzuiger rugvriendelijk

Hoe kunnen rugklachten worden vermeden? Soms zijn het de kleine dingen die een normale stofzuiger in een rugvriendelijke stof veranderen. Bijvoorbeeld wanneer de speen gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende lichaamsafmetingen. Of wanneer u alles direct op het handvat kunt aanpassen. Niemand hoeft te bukken, iedereen kan rechtop werken. Dat kan doorslaggevend zijn, want sommige mensen hebben bij het bukken al een lumbago gehad.

Het handvat moet ergonomisch zijn ontworpen en zo geplaatst dat u de stofzuiger dicht bij uw lichaam kunt dragen. Een slank lichaam draagt ​​hier ook aan bij. Omdat hoe dichter u het gewicht naar uw lichaam draagt, hoe gemakkelijker het op uw rug ligt. Koplampen op het vloermondstuk zijn niet absoluut noodzakelijk, maar zijn vooral handig in donkere ruimtes – bijvoorbeeld bij het stofzuigen onder de bank en de vitrine.

Wat kan je nog meer doen? Bij cilinderstofzuigers zorgt u er het beste voor dat het basisdeel gemakkelijk en met weinig weerstand kan worden gedragen. Grote kogelgelagerde wielen zorgen bovendien voor een nauwkeurige wendbaarheid en een roterend manoeuvreerwiel voor optimale wendbaarheid. U hoeft dus uw bovenlichaam niet te draaien en verdraaien te vermijden, wat onze rug helemaal niet leuk vindt.

Rugvriendelijke stofzuiger met batterijvoeding

Handstofzuigers met batterijvoeding worden ook aanbevolen. Het vervelende heen en weer trekken van de kabel, dat vaak veel te kort is, behoort daarmee tot het verleden. Bovendien hoef je zelden voorover te buigen omdat je niet constant de stekker naar een ander stopcontact hoeft te wisselen.

Nog meer: ​​net als bij de cilinderstofzuiger zijn er ook modellen met de aan / uit-schakelaar en de vermogensniveauregeling op de bovenste handgreep van de draadloze stofzuiger. Dit zorgt voor een rechte werkhouding, ongeacht de lichaamsgrootte, omdat gecertificeerde apparaten ofwel een grote functionele hellingsvariatie moeten hebben of een verstelbare telescopische buis voor lengteaanpassing. Een ergonomische handgreep met bedieningseenheid is een ander pluspunt.

In vergelijking met de klassieke cilinderstofzuiger hebben snoerloze stofzuigers geen aparte zuigbuis die los staat van de zuigunit. Beide delen zijn met elkaar gecombineerd. Des te belangrijker is dat het apparaat zo licht mogelijk en gemakkelijk te manoeuvreren is. De zuigborstel moet gemakkelijk naar links en rechts zwenkbaar zijn en moet verticaal voldoende kunnen zwenken. Zo stofzuig je gemakkelijk onder de tafel.

Als de stofzuiger ook nog een zogenaamde parkeerfunctie heeft, waarmee hij gemakkelijk rechtop en vrijstaand geparkeerd kan worden, is er geen vervelend en vaak erg omslachtig neerzetten. Met de parkeerfunctie pak je de stofzuiger altijd gemakkelijk vast en gebruik je hem snel. Hij kan ook gemakkelijk in het laadstation worden geplaatst. Een bijzonder hoogtepunt: een vloermondstuk uitgerust met LED-koplampen. Zo mis je geen stof en vuil in donkere ruimtes.

Allrounders hebben ook voordelen voor de rug

Bij snoerloze stofzuigers bevindt de motorunit zich vaak in het onderste gedeelte voor een optimale gewichtsoverdracht. Maar als je onder bedden, kasten of banken wilt stofzuigen, is dit type opzetstuk onpraktisch. Bij sommige stofzuigermodellen kan de motorunit kort langs de telescoopbuis omhoog worden bewogen.

Als de stofzuiger ook een handgreep aan de motor en aan het uiteinde van de handgreep heeft, kun je ook eenvoudig plafonds reinigen. Ook praktisch: een apparaat dat in elkaar geschoven kan worden tot een handzaam formaat en wordt geleverd met een uitgebreid pakket accessoires. Het stofzuigen van meubels, schilderijen, trappen of het stofzuigen van moeilijk bereikbare plekken is dankzij het gebruiksgemak geen probleem meer.

Het 2-in-1 systeem voor snel en universeel gebruik

Ook praktisch is de 2-in-1 stofzuiger. Ook bij hem is alles in te stellen met de bovenste handgreep. U kunt de afzuigunit ook met één klik verwijderen. U krijgt dus een praktische kruimelzuiger die u overal kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van meubels of in de auto. Passende accessoires maken het nog bruikbaarder.

Vergelijk de stofzuigers in onze Beste stofzuiger Top 5.

 

Je vindt misschien ook leuk