Inrichting

Wat heb je nodig bij de inrichting van een thuiswerkplek?

20 oktober 2020

Tegenwoordig hoor je alsmaar vaker spreken over een thuiswerkplek. Thuis werken heeft vele voordelen, op voorwaarde dat je inderdaad ook een goed ingerichte thuiswerkplek hebt. Wij gaan in dit artikel even kijken waaraan een goede thuiswerkplek moet voldoen. Laat je inspireren als jij ook voor thuiswerk kiest!

Start met de basis voor je thuiswerkplek

Als je je thuiswerkplek inricht, start je met de basis. Uiteraard is een bureaumeubel onontbeerlijk. Een gewone tafel kan eventueel ook nog. Kies voor een bureaustoel die zoveel mogelijk verstelbaar is. Daarnaast heb je een kast of een open rek nodig om je spullen zoals mappen en dossiers bij de hand te hebben. En je werkt waarschijnlijk via internet, dus een internetaansluiting is ook noodzakelijk. Je hebt je mobile, dus hier hoef je geen extra voorzieningen voor te installeren. Zo, nu kun je in principe al aan de slag. Maar er is meer. Ook de aankleding en de omgeving van je thuiswerkplek zijn van cruciaal belang!

Je thuiswerkplek, meer dan een stoel en tafel!

Als je thuis wilt werken, richt je kantoorruimte dan in zoals je het bij je baas ook zou doen. Hier heb jij alles in handen, dus ga aan de slag en kleed je werkplek in naar je eigen smaak. Denk aan sfeervolle verlichting. Enerzijds is daglicht noodzakelijk, anderzijds kan een bureaulamp extra verlichting brengen daar waar je het nodig hebt. En voorzie ook algemeen licht voor als het donker is en je wilt verder werken. Zorg ervoor dat je werkplek kan afgesloten worden met een deur. Als er andere huisgenoten thuis rondlopen, wordt je minder snel afgeleid als je deur dicht is. Zo ga je efficiënter werken en presteer je meer op minder uren. Kies rustige maar toch gezellige de kleuren in je kantoorruimte. Zo zou een thuiswerkplek die volledig in grijs is ingericht saai zijn en je niet inspireren. Al te veel felle kleuren gaan je geest overbelasten, wat dan ook weer niet goed is. Kies de gulden middenweg.

Geef je persoonlijk touch aan je thuiswerkplek

Zorg voor een aantal persoonlijke zaken die jou het werken aangenamer maken. Denk aan foto’s van de kinderen of enkele objecten die met je hobby te maken hebben. Die ene vakantiefoto, je trofee van het basketbaltournooi of je favoriete luie zetel bijvoorbeeld mogen niet ontbreken in je thuiswerkplek. Zorg ervoor dat je je in je werkplek even goed voelt als bijvoorbeeld in je woonkamer. Op die manier zul je er graag vertoeven en zal deze plek jou inspireren om efficiënt te werken. 

Je vindt misschien ook leuk