Inrichting

Tips om je slaapkamer in te richten

8 oktober 2019

Je brengt heel wat uurtjes door in de slaapkamer. Het is een ruimte waar je tot rust wilt komen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een plek met zowel rust en sfeer creëert. Het is een plek die je met niemand hoeft te delen en volledig naar jouw zin kan inrichten.

Tip 1: kies een stijl die bij je past

Als eerste moet je een bepaalde stijl voor je kamer gaan kiezen. Daarmee wordt bedoeld welke kleur je wilt gebruiken en welke vloer je wilt leggen. Voor de wand kan je bijvoorbeeld kiezen uit behang of verf. Daarnaast kan je eventueel je wand gaan versieren met posters, kunst of foto’s. Zo maak je je wand persoonlijker. De vloer kan je ook een eigen stijl geven. Je kan bijvoorbeeld voor laminaat, vloerbedekking of tegels. Verder is het leuk om de vloer aan te kleden met een vloerkleed. Wel moet je vloerkleden elke keer goed schoonmaken, omdat stof zich erin nestelt. Zo creëer je de perfecte sfeer in jouw kamer.

Tip 2: ga voor mooie meubels

Als je eenmaal een stijl hebt gekozen, moet je gaan meubileren. De standaard meubels voor een kamer zijn meestal een bed, kledingkast en bureau. Het is wel handig om voor meubels met veel opbergruimte te kiezen. Zo gebruik je de ruimte nuttig. Daarnaast moet je je kamer natuurlijk nog aankleden. Voor de aankleding kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kamerplant of dienbladen met accessoires erop. Wel moet je niet vergeten dat alles wat in je kamer staat, ook schoongemaakt moet worden.

Tip 3: creëer opbergplekken

Natuurlijk heb je ook nog spullen die je kwijt moet, want niemand wilt in een rommelige kamer slapen. Daarom moet je de ruimte die je hebt goed benutten. Een handige opbergruimte is de ruimte onder het bed. Bij sommige bedden zijn er al lades ingebouwd. Meestal zijn de wielen van de lades niet stevig genoeg om alle spullen te dragen. Het is dus aanbevolen om betere zwenkwielen te kopen. Zo kan je er toch veel spullen in opbergen.

Tip 4: ruim regelmatig op

Verder moet je je kamer goed schoonmaken en opruimen. Door je kamer wekelijks schoon te maken, leef je ook gezonder. Daarnaast is het veel fijner om in een schoongemaakte en opgeruimde kamer te slapen. Zo heb je lang plezier van je kamer.

Je vindt misschien ook leuk