Inrichting

Geen salontafel? Kies voor een flexibel dienblad op de armleuning van je bank

17 november 2016

Tegenwoordig is het helemaal hip en trendy om geen salontafel meer te hebben. Dat brengt eigenlijk twee grote voordelen met zich mee. We zullen die hieronder kort bespreken.

Geen salontafel dus meer ruimte

Het feit dat je niet langer een salontafel nodig hebt, zorgt ervoor dat je niet langer een groot obstakel in de woonkamer hebt. Voor veel mensen is dat echter niet zo heel erg belangrijk. Een salontafel is doorgaans toch wat praktischer als je met meer mensen bent en tegelijk is het in veel huizen meer een tafel waar ook tal van persoonlijke zaken op te vinden zijn. Onderzetters van de vakantiebestemming, een mapje foto’s die je nog moet opbergen, het tijdschrift wat je altijd graag leest, enzovoorts. Het afschaffen van de salontafel is dus een keuze die niet iedereen even graag zal willen maken.

Altijd binnen handbereik

Het alternatief van een salontafel is een flexibel dienblad. Dit is een oprolbaar dienblad die maar één kant op kan rollen. Het dienblad krult zich dus netjes om de armleuning van de bank heen terwijl je deze nog wel gewoon op kunt tillen: het dienblad is dan gewoon vlak en horizontaal. Het dienblad bevindt zich daardoor altijd in je nabijheid waardoor je niet ver hoeft te reiken om je drinken te pakken. Een flexibele armleuning biedt dus zeker wel voordelen! Voor mensen die slecht kunnen reiken kan een dergelijk dienblad zeker een uitkomst bieden.

Het is al met al dus afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren of een flexibel dienblad wat voor je is. Ze zijn echter niet duur, dus je kunt er altijd voor kiezen om het een poosje te proberen. Voor twee tientjes kun je al uit heel wat flexibele dienbladen kiezen.

Je vindt misschien ook leuk