Gezelligheid, Herfst, Inrichting, Sfeer, Styling, Trends

Do It Yourself: maak sfeer in je huis!

21 oktober 2015
kaarsen decoratie

Het is een rage die de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen in Nederland, de uitgebreide reeks met Do It Yourself-projecten. Op internet kun je er bijna niet meer aan ontkomen, tal van blogs over het maken van eigen accessoires als waxinelichthouders, vazen, enzovoorts. Dergelijke Do It Yourself-projecten zijn vaak makkelijk uit te voeren en vergen weinig creativiteit en kennis over het maken van verschillende dingen.

Vaak wordt namelijk stapsgewijs verteld, hoe de Do It Yourself-projecten uitgevoerd dienen te worden. Met deze projecten kun je een leuke sfeer in je huis creëren, door accessoires te maken in verschillende kleuren en met verschillende bedrukkingen. Daarbij is het een leuke bezigheid om accessoires te maken, bijvoorbeeld met je kinderen!

Voorbeelden van Do It Yourself in huis

Een van die projecten om meer sfeer in huis te creëren, wat momenteel erg populair is, is het maken van vazen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een paar flessen, liefst gemaakt van glas, een pot met verf, een rolletje tape en wat oude kranten. Je legt de kranten op de grond, plaatst een sliert tape over het midden van de fles en dompelt de fles vervolgens tot dit stuk tape in de pot met verf (bron: schilders-concurrent.nl). Het effect hiervan is, dat de onderkant van de fles nu de gekozen kleur heeft en deze bovenaan nog van glas is! Dit geeft een speels effect en kan zo bijdragen aan het creëren van de sfeer in je huis. Eventueel kun je de andere kant van de fles op een soortgelijke wijze verven.

Ben je benieuwd welke Do It Yourself-projecten er nog meer zijn voor meer sfeer in je huis? Kijk eens rond op internet, je zult gegarandeerd tegen leuke ideeën aanlopen! Vaak kosten de benodigdheden voor een project weinig.

Je vindt misschien ook leuk