Buiten, Design, Inrichting, Sfeer, Styling

Je terras en balkon sfeervol maken

21 oktober 2015
balkon

Wanneer het lekker weer is in de zomer, de zon schijnt en de temperatuur hoog is, zal je een groot deel van de tijd doorbrengen op je terras of balkon. Geniet op de late avond nog van een heerlijk wijntje of neem een lekker hapje tussendoor op de vroege namiddag. Dit is voor veel mensen een moment van ultiem genieten! Reden genoeg ook om je terras en balkon sfeervol te maken, zodat het een feest is om je hier te zijn.

In veel hobby-, tuin- en bouwwinkels zijn er voldoende mogelijkheden om de sfeer op je terras op een positieve manier te beïnvloeden. Daarbij kun je ook denken aan leuke Do It Yourself-projecten, waarmee je het terras of balkon een geheel eigen stijl kan geven. Daarbij zijn accessoires die je zelf hebt gemaakt niet duur en heel erg creatief, doordat je de smaak en stijl helemaal zelf kan bepalen!

Kies voor een leuke tuinset

Om je terras en balkon sfeervol te maken is het vanzelfsprekend allereerst belangrijk om een leuke tuinset te hebben, waaraan je kunt ontspannen en eten. Er zijn veel winkels die tuinsets aanbieden, in verschillende formaten en prijsklassen. Op een klein balkon zal je wellicht overwegen om geen volledige tuinset te nemen, maar bijvoorbeeld enkel een loungebank. Een loungebank biedt weliswaar minder ruimte, maar biedt veel comfort om te relaxen of te eten. Daarbij past een complete tuinset vaak niet op een balkon! Ook kan het interessant zijn om een bistroset neer te zetten: deze is niet zo groot en kan je eventueel nog schilderen in een kleur die je zelf leuk vindt!

Voeg groen toe aan je terras of balkon

Naast een leuke tuinset is het belangrijk om voldoende groen op je terras of balkon te hebben. Planten en bloemen zorgen namelijk voor een gezellige sfeer, zeker als ze vrolijke kleuren hebben. Daarbij trekken bloeiende planten en bloemen tal van verschillende insecten en andere dieren aan, zodat het veel levendiger wordt op je terras of balkon. Zeker wanneer je kinderen hebt kan dit erg leuk zijn.

Je vindt misschien ook leuk