Inrichting

De uitschuiftafel als moderne oplossing

15 juli 2020
uitschuiftafel

Een uitschuiftafel kan op veel momenten een goede toevoeging aan de woning zijn. Niet altijd heb je namelijk de ruimte om een grote tafel neer te zetten waar zowel jouw gezin als visite aan kan gaan zitten. Daarbij kan het ook voor een geheel andere uitstraling in de woning zorgen. Een van de specialisten waarbij deze tafel in het assortiment is opgenomen is De Ruijtermeubel. Maar waarom zou je voor een tafel gaan die uitgeschoven wordt in tegenstelling tot een gewone variant? En waar moet je op gaan letten? Onderstaande informatie helpt jou op weg, zodat je voor jouw woning kunt gaan kijken. 

Een uitschuiftafel biedt mogelijkheden

Een uitschuiftafel is een tafel die klein uitziet, maar na het uitschuiven veel meer mensen van een plek kan voorzien. Je kunt de ruimte in jouw woning benutten, zonder dat je hierbij alle meubelstukken op elkaar hebt staan. Zo is de eettafel niet direct het middelpunt van het interieur, maar kan het uiteindelijk wel voor verschillende situaties op een goede manier dienen. Daarbij kenmerkt zich de uitschuiving voornamelijk bij het tafelblad. Hiermee kun je de lengte of breedte in een handomdraai aanpassen en schuif je hem net zo eenvoudig weer in. Je bent weinig tijd kwijt om jouw interieur te veranderen. 

Het tafelblad uitschuiven 

De voordelen van een uitschuiftafel waarbij het tafelblad wordt uitgeschoven is dat je niet op hoeft te letten welke stoelen je eronder plaatst. Iedere stoel past namelijk, waardoor je overal rondom de stoelen kunt zetten. Echter zijn er ook modellen waarbij extra poten geplaatst moeten worden. Hierdoor heb je soms alsnog een ruimtegebrek met aanschuiven van een stoel. Wel wordt hier meer stevigheid geboden, waardoor de tafel helemaal niet meer gaat wiebelen en je zoveel borden erop kunt gaan zetten als past. Je moet daarom goed gaan bekijken welke oplossing het beste voor jouw woning gaat zijn. 

De extra verlenging bij een uitschuiftafel

Daarbij moet je ook gaan kijken naar de manier van verlengen. Een uitschuiftafel kan namelijk aan verschillende kanten uitgeschoven worden. Bij de ene tafel gaat het voornamelijk aan een kant van de tafel, maar er zijn ook modellen waarbij beide kanten uitgeschoven kunnen worden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel extra zitplek er gerealiseerd wordt. Daarnaast is het belangrijk om naar de stijl van de tafel te gaan kijken. Niet iedere stijl past immers bij jouw interieur. Bepaal daarom welke kleuren en stijlen er nodig zijn voordat je naar een winkel toe gaat. Zo voorkom je dat je uiteindelijk de verkeerde keuze gaat maken. 

De afmeting van de tafel

Als laatste is er ook nog de afmeting van de uitschuiftafel. Hierbij is het in eerste instantie van belang dat je bewust voor een uitschuifbare tafel kiest vanwege de ruimte die je in huis hebt. Maar ook dan sta je nog voor keuzes. De tafels komen namelijk ook in meerdere lengtes en je moet daarbij bekijken hoeveel extra lengte je nodig hebt als je de tafel uitgeschoven is. Zo heb je altijd een tafel die bij jou past.  

 

Bekijk het aanbod van De Ruijtermeubel!

Je vindt misschien ook leuk