Vloeren

De voordelen van een laminaatvloer in je woning

4 oktober 2019
laminaat

De voordelen van een laminaatvloer in je woning

Wil jij een nieuwe vloer in jouw woning? Dan kun je vandaag de dag  kiezen uit talloze opties. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor pvc, terwijl anderen de voorkeur geven aan vloerbedekking. Er kunnen verschillende redenen zijn om niet voor deze vloersoorten te kiezen. Mogelijk vind jij het te duur of misschien is het niet handig in verband met allergieën. Gelukkig blijven er nog genoeg andere mogelijkheden over. Eén van de opties die jij nog hebt is een laminaatvloer. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een laminaatvloer? Wij zetten hieronder een aantal van deze voordelen op een rijtje!

1. Veel mogelijkheden

Het eerste voordeel van een laminaatvloer is dat jij ontzettend veel keuze hebt. Een laminaatvloer is er namelijk in talloze varianten. Allereerst kies je zelf een kleur die jij mooi vindt. Laminaatvloeren zijn er in zowel lichte als donkere varianten. Ten tweede kun je kiezen voor een gladde laminaatvloer, maar ook voor een vloer met nerven. Kortom: de keuze is reuze!

2. Makkelijk te plaatsen

De meeste laminaatvloeren zijn ontzettend makkelijk te plaatsen. Vaak kan dit met behulp van een handig kliksysteem. Je kunt de afzonderlijke planken hierdoor makkelijk in en uit elkaar klikken. Je hoeft dus geen lijm of ander middel te gebruiken. Dit maakt dat een laminaatvloer ook makkelijk ter verwijderen is wanneer jij deze zat bent.

3. Relatief goedkoop

Het voordeel dat jou het meest aanspreekt is ongetwijfeld de prijs van een laminaatvloer. In vergelijking met andere vloersoorten is laminaat namelijk behoorlijk goedkoop. Dit is zeker het geval wanneer we naar de lange termijn kijken. Ga jij voorzichtig om met jouw laminaatvloer? Dan kun je deze vaak zonder problemen 25 jaar laten liggen. En dan te bedenken dat het ook nog eens niet noodzakelijk is om onderhoud uit te voeren aan deze vloersoort. Je hebt dus ook nog weinig werk aan jouw vloer wanneer jij kiest voor laminaat!

Je vindt misschien ook leuk