Vloeren

Dit is waarom PVC vloeren zo populair zijn!

31 januari 2019

In steeds meer woningen kiest men voor het gebruik van PVC vloeren. Aan het gebruik van deze vloeren zitten verschillende voordelen. Heb jij al eens overwogen om voor het gebruik van een PVC vloer in huis te kiezen? In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen die dit type vloer je biedt! Een van de voornaamste voordelen van dit materiaal, is het feit dat het materiaal zeer sterk is. Dit maakt dat de kans op een snelle slijtage aan de vloer relatief klein is. Iets waarop de kans groter is bij bijvoorbeeld een houten vloer! Bij een normaal onderhoud aan de vloer kun je hier jaren mee vooruit.

Tip: wanneer je huisdieren hebt, is een slijtvaste vloer zeer wenselijk! Deze PVC vloeren worden vaak standaard van een speciale coating voorzien, die de vloer zeer slijtvast maakt.

PVC vloeren combineren met vloerverwarming

Niet alleen het gebruik van PVC vloeren wint aan populariteit binnen Nederlandse huishoudens. Ook kiezen steeds meer woningbezitters voor vloerverwarming. Met vloerverwarming bespaar je op de energiekosten, omdat de vloerverwarming voor een meer geleidelijke verwarming van ruimtes zorgt. PVC vloeren zijn de meest geschikte vloeren voor op een vloerverwarming. Zo wordt het rendement van deze verwarming optimaal benut! Wel zo’n fijne gedachte, wanneer je bewust voor een energiezuinige oplossing kiest.

Geluiddempende werking van PVC vloeren

Een derde reden om voor het gebruik van PVC vloeren te kiezen, is het feit dat deze vloeren een geluiddempende werking hebben. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld in een flat woont! Ook wanneer je spelende kinderen hebt, is het prettig als je niet steeds gestoord wordt. Bij het plaatsen van een PVC vloer heb je de keuze uit een breed scala aan modellen. Zo vind je altijd een vloer, die aansluit bij de stijl van het interieur binnen je woning. Naar wat voor type PVC vloer zoek jij?

Je vindt misschien ook leuk