Inrichting, Vloeren

De voordelen van vloerverwarming en laminaat

18 november 2016

Vloerverwarming komt steeds vaker voor in nieuwbouwhuizen, echter is niet elk laminaat geschikt voor vloerverwarming. Toch zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden met laminaat voor vloerverwarming. Het merendeel van de laminaatvloeren zijn dan ook geschikt voor vloerverwarming. De vloerverwarming heeft zich sterk ontwikkeld en verspreid de warmte een stuk gelijkmatiger dan voorheen. Door deze gelijkmatige verspreiding is er bijna geen sprake van krimp of uitzetten door warmte en koud. Het is zelfs beter dan een CV of radiator aangezien deze in een keer warm worden en minder gelijkmatig de warme verspreiden.

 

Voorwaarden laminaat voor vloerverwarming

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan zowel het laminaat als de vloerverwarming moet voldoen. Het belangrijkste is dat het laminaat dat je koop een logo bevat dat het geschikt is voor het gebruik van vloerverwarming. Ook is het opstartprotocol van de vloerverwarming erg belangrijk. Het is namelijk zo dat de vloer de tijd moet krijgen om aan de warmte te gaan wennen, in het begin is het dus niet verstandig meteen de vloerverwarming vol aan te zetten, omdat de vloer dan bloot wordt gesteld aan een grote hoeveelheid warmte. Ook is het belangrijk om het huis goed te ventileren, dit geldt niet alleen voor vloerverwarming maar eigenlijk voor ieder soort verwarming. Ventilatie van een huis kan sowieso veel voorkomende stoffige en vochtige huizen voorkomen. Het ventileren van een woning zou eigenlijk dagelijks moeten gebeuren. Het is namelijk belangrijk dat vocht uit uw woning kan ontsnappen. Veel mensen vergeten dan ook hun woning te ventileren en zetten alleen de kachel aan. Dit zorgt bovendien voor meer ziektes en verkoudheden dan wanneer u het huis goed laat ventileren. Vocht is namelijk een grote veroorzaker van schimmel.

 

Tip: zorg voor een constante temperatuur

Tot slot wil ik dit artikel afsluiten met een belangrijke tip: zorg voor een constante temperatuur. Ga niet als een gek aan de thermostaat draaien wanneer u het koud heeft. Trek eerst een trui aan! Bovendien is het dus een stuk beter voor het laminaat wanneer u de temperatuur gelijkmatig verdeeld. Dit verbetert tevens de levensduur van het laminaat. Ook het afbouwen van de temperatuur kan beter gelijkmatig gebeuren. Mocht u nog meer vragen hebben, dan kunt u altijd de specialisten van Planck bellen voor advies in laminaat vloeren.

 

 

Je vindt misschien ook leuk