Buiten

4 tips om jouw tuin in de winter er verzorgd uit te laten zien.

31 januari 2019

In de winterperiode zijn de dagen kort, donker en grauw. Veel mensen zitten liever binnen met de haard aan en onder een dekentje verstopt op de bank. Tuinen zien er zielig uit door de kale bomen en struiken, omdat in de winter minder groeit en bloeit. Ondanks het winterweer wil je toch je tuin netjes onderhouden. Hier vier tips om je tuin er tip top uit te laten in de winter.

  1. Verlichting

Aangezien de dagen korter zijn in de winter is het handig om tuinverlichting in huis te halen. Wanneer de tuinverlichting op een timer wordt ingesteld hoef je voorlopig ook niet meer naar buiten. Het is zowel ideaal om verlichting in je tuin te hebben om te zien waar je loopt, maar ook dat de mooie tuin zichtbaar is in het donker.

  1. Planten

In de winter kan je je tuin ook opfleuren met planten. Het is in het algemeen bekend dat veel planten de winter niet overleven als het vriest. Het beste is om wintergroene planten in de tuin te plaatsen. Bijvoorbeeld een Helleborus, deze bloeit namelijk van januari tot april. Hebben een aantal planten de winter niet overleefd? Plaats nieuwe planten, zo ziet je tuin er steeds weer vernieuwend uit.

  1. Tuindecoratie

Wil je toch niet zoveel moeite doen voor de planten, dan is een alternatief om de tuin op te frissen middels vrolijke decoraties. Een vuurkorf en een stapel blokken hout tegen een muurtje in de tuin bijvoorbeeld. Het hout geeft een typische en heerlijke wintergeur aan de tuin, maar is natuurlijk ook ideaal als je zin hebt in een warm vuur. Ook is het leuk om oude ski’s buiten te zetten. Dan kan je vanaf de bank wegdromen over de meest leuke vakanties.

  1. Frisse neus halen

Ben jij ook de klusser in huis die alles zelf doet? Kan jij je geen week voorstellen om niet in de tuin te werken? Veel mensen willen in de winter zo min mogelijk aandacht besteden aan de tuin vanwege de kou, maar willen wel een verzorgde tuin. Vraag of je als hovenier de tuin mag verzorgen.

Je vindt misschien ook leuk