Buiten

Wat is een zuigwagen?

20 juli 2021
Zand

Wat is een zuigwagen?

Een zuigwagen, ook wel vacuümwagen genoemd, is bedoeld om droge stoffen grondig te reinigen. In dit artikel lees je alles over de zuigwagen en waar je deze voor kunt gebruiken.

Waar kun je de zuigwagen voor gebruiken?

De zuigwagen maakt straten, vervuilde grond en rioleringen grondig schoon. Buiten deze bekende voorwerpen om te reinigen, kun je de zuigwagen nog voor andere voorwerpen toepassen. Zo is deze wagen uitermate geschikt voor het reinigen van kruipruimtes, putten, kolken of tanks. Een zuigwagen kan zelfs enorme hoeveelheden modder, slib, water, zand of olie afzuigen. In principe is de wagen geschikt voor het afzuigen van iedere stof. Een zuigwagen is dus enorm breed inzetbaar en zorgt ervoor dat alle oppervlakken volledig gereinigd zijn.

Voor wie zijn zuigwagens bedoeld?

Aangezien het reinigen van straten, grond en rioleringen door de gemeente wordt gedaan, kan deze ook gebruik maken van zuigwagens. Ook in de olie-industrie wordt veel gebruik gemaakt van de wagens. In die industrie is namelijk een grote behoefte aan mobiele zuigers, aangezien de oppervlaktes om te reinigen enorm groot zijn. Zuigwagens zijn één van de weinige schoonmaakmethoden die dat hele oppervlakte van vuil kunnen ontzien. Tevens worden zuigwagens veelal gebruikt voor zand spuiten, zuigen en blazen. Met een zuigwagen kan zand en grond efficiënt gezogen of geblazen worden. Zo wordt zuigtechniek vaak toegepast bij het uitdiepen van kruipruimtes, terwijl de blaastechniek bijvoorbeeld ideaal is voor het dichtgooien van een vijver.

Kun je ook zelf een zuigwagen huren?

Als je zelf een grote oppervlakte wilt reinigen, kun je ook een zuigwagen huren. Echter is dit voor een privépersoon niet aan te raden. De wagens zijn namelijk erg duur en je hebt iemand nodig om deze te besturen, mocht je dit zelf niet kunnen. Voor grote bedrijven is het een beter idee om een zuigwagen te huren. Helemaal als je een groot industrieparken hebt, die je onmogelijk zelf schoon kunt krijgen.

Verschillende soorten zuigwagens

Aangezien de zuigwagens voor veel verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden, zijn niet alle wagens hetzelfde. Ze zijn specifiek gemaakt voor een beperkt aantal werkzaamheden. Het grootste verschil zit in de grote. Voor het reinigen van een enorm olie-industrie wordt natuurlijk een grote gebruikt, terwijl voor het uitgraven van een kruipruimte een kleine al voldoende is. De zuigwagens zien eruit als een vrachtwagen, en hebben een grote pomp op de aanhanger. Meer weten over zuigtechniek of het huren van een zuigwagen? Ga naar de website van Kooiker Zuigtechniek voor meer informatie.

Je vindt misschien ook leuk