Buiten

3 redenen om voor kunstgras in de tuin te kiezen

29 april 2024

3 redenen om voor kunstgras in de tuin te kiezen

 

Kunstgras is ontzettend veelzijdig. Het kan zowel in de tuin als op het balkon of op het terras worden gebruikt. Sommige mensen gebruiken het zelfs binnen! Maar waarom is kunstgras zo populair? In dit artikel zetten we de grootste voordelen van kunstgras op een rij en geven we drie redenen om het gras van gardensense.nl in en om jouw woning toe te passen.

1.   Talloze mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het op heel veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Er zijn talloze mogelijkheden om het in en om het huis toe te passen. Je kunt het uiteraard als ondergrond gebruiken in de tuin, het balkon of op een terras, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo is kunstgras perfect als dempende ondergrond onder speeltoestellen. Wist je dat het ook binnen gebruikt kan worden?

 

Zo zien we steeds vaker dat kunstgras bijvoorbeeld ook in de slaapkamer gelegd wordt. En waarom ook niet? Het gras is zo goed als onderhoudsvrij en heerlijk zacht voor de voeten. Je kunt het gras bijvoorbeeld uitstekend gebruiken om het voetbalthema in de kamer van je kind nog duidelijker naar voren te laten komen.

 

Kortom: eigenlijk is alles wel mogelijk met kunstgras. Zowel binnen als buiten. Dat maakt het één van de veelzijdigste soorten ondergronden in ons land.

2.   Onderhoudsvriendelijk

We worden steeds drukker. De meeste mensen hebben dan ook geen zin of tijd om uren te spenderen aan het onderhoud van eigen tuin. Hierdoor vallen veel onderhoudsintensieve planten, bloemen, maar ook soorten ondergrond weg. Natuurlijk is het nooit mogelijk om een tuin helemaal onderhoudsvrij te maken, maar door te kiezen voor slimme alternatieven kom je wel al een heel eind. Kunstgras in de tuin behoort zeker tot één van die slimme alternatieven.

 

Kunstgras heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om de groei van onkruid te voorkomen. Dit kun je al voor een groot deel voorkomen door voor de juiste ondergrond te kiezen en worteldoeken te gebruiken, maar ook door bijvoorbeeld het gras vrij te houden van blaadjes in de herfst. Verder hoef je het gazon niet te sproeien, te maaien of te bemesten. Je hebt er dus vrijwel geen omkijken naar en – misschien nog wel mooier – je geniet het hele jaar door van een mooie, groene uitstraling!

3.   Vrij gemakkelijk zelf te leggen

Kijk je er tegenop om het kunstgras aan te leggen? Dat is gelukkig helemaal niet nodig! Met de juiste instructies en goed gereedschap is het vrij gemakkelijk om het gras zelf aan te leggen. Wel raden we aan om eventueel een vriend of familielid om hulp te vragen. Met twee personen is het toch gemakkelijker om te doen dan in je eentje. Zeker als het om grotere oppervlakten gaat. Wees ook zeker niet bang om tips of advies bij de winkel te vragen. Meestal kunnen zij ook een handleiding meegeven waarin stap voor stap staat beschreven hoe je te werk moet gaan. Zo is jouw grasveldje binnen een handomdraai gelegd.

Je vindt misschien ook leuk