Vloeren

Vloeren in Helmond: de verschillende mogelijkheden

23 september 2019
vloeren in Helmond

Er zijn tientallen verschillende vloeren in Helmond waar je uit kunt kiezen. Is jouw oude vloer versleten en ben je aan iets anders toe? Dan is het overbodig om je vloer nog te laten herstellen en kun je het beste direct een nieuwe vloer bestellen. Het is verstandig om na te gaan welke vloeren in Helmond het beste bij jouw woning passen. De vloer moet aansluiten bij je meubilair en bij je muren, maar ook bij je eigen smaak. Daarnaast is het ook aan te raden om de eigenschappen van de verschillende vloeren in Helmond met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vinyl vloer kiezen, maar ook voor houten vloeren of PVC vloeren. Ben jij benieuwd naar de eigenschappen van deze vloeren? Hieronder worden de eigenschappen van de vloeren voor je op een rijtje gezet!

De vinyl vloer

De vinyl vloer is een van de goedkoopste vloeren in Helmond en is daarom een populaire keuze. Deze vloer heeft bovendien een aantal gunstige eigenschappen. Zo heeft de vloer bijvoorbeeld een geluiddempend effect. Deze vloer is dan ook ideaal als jij een bovenwoning hebt. Daarnaast is de vloer eenvoudig schoon te maken en is de vloer zelfs vetafstotend. Hierdoor zullen vlekken niet snel in de vloer trekken. Maak de vloer echter niet schoon met bijtende middelen. De uitstraling van de vinyl vloer kan enorm verschillen.

Houten vloeren in Helmond

Een van de populairste vloeren in Helmond, maar ook in andere steden, is de vloer van hout. Deze vloer is vooral ontzettend populair vanwege de uitstraling. Houten vloeren zijn vaak iets duurder in aanschaf, maar hebben veel gunstige eigenschappen. Om te beginnen kan een houten vloer levenslang meegaan als deze goed onderhouden wordt. Bovendien is de uitstraling van de houten vloer ook tijdloos. Ook over tien jaar zul je dus geen spijt hebben van een vloer van hout. De vloer is relatief gemakkelijk te onderhouden en indien er sprake is van slijtage, kun je de vloer op laten schuren door een specialist. Vervolgens ziet de vloer er weer als nieuw uit.

PVC vloeren in Helmond

Andere vloeren in Helmond die vaak gekozen worden, zijn de PVC vloeren. Deze vloeren verschillen kwa uitstraling enorm. Zo kun je bijvoorbeeld voor een PVC vloer met houtlook kiezen als je een liefhebber van deze uitstraling bent. De vloer van PVC gaat langer mee dan een vloer van vinyl, doorgaans betaal je daarom ook net iets meer. Dankzij het gladde oppervlak van de PVC vloer kun je de vloer eenvoudig stofzuigen en dweilen. Het is hierbij aan te raden om geen reinigingsmiddel te gebruiken, alleen water is vaak al voldoende. Net als vinyl is ook PVC geluiddempend.

Andere vloeren in Helmond?

Behalve PVC, vinyl en hout, zijn er nog veel meer vloeren waar je uit kunt kiezen. Het is daarom aan te raden om eens een showroom te bezoeken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verschillende vloeren. Lees je vooraf wel goed in over de verschillende aanbieders.

 

Je vindt misschien ook leuk