Vloeren

Huisdieren? Hier een aantal tips om je vloer mooi en schoon te houden

15 november 2016

Helaas kent iedereen met huisdieren wel het probleem dat de vloer al snel viezig wordt. Huisdieren zijn vaak niet de meest hygiënische dieren, waardoor ze al snel stof en andere vuiligheid achterlaten. We geven enkele tips om desondanks de vloer mooi en schoon te houden.

Koop een robot stofzuiger

De gouden tip om de vloer netjes te krijgen, is toch wel om een robot stofzuiger aan te schaffen. Een robot stofzuiger is een stofzuiger die uit zichzelf op voorgeprogrammeerde tijden de kamer stofzuigt. Het is een platte, cirkelvormige robot die zelfstandig de ruimte kan doorrijden. Houd er rekening mee dat de robot niet in alle hoeken en kieren kan komen en dat ook lage obstakels (zoals een lage televisiekast op poten, een lage bank, enzovoorts) een belemmering voor de robot kunnen zijn. Desondanks kan een robot stofzuiger het meeste werk uit handen nemen door in ieder geval het stof en eventueel de verloren haren op de best bereikbare plaatsen op te ruimen. U kunt dan zelf de hoeken en kieren schoonmaken.

Geen vloerbedekking

Het is ten zeerste aan te raden om bij het houden van huisdieren geen vloerbedekking in huis te halen. Vloerbedekking kan gemakkelijk stof vasthouden, wat vervolgens vaak weer lastig te verwijderen is. Een gladde vloerbedekking (zoals tegels of laminaat) is veel beter te reinigen.

Houd het goed bij

Zoals eigenlijk bij alles geldt, geldt ook voor het schoon houden van de vloer dat het belangrijk is de vloer goed bij te houden. Wanneer je regelmatig de vloer stofzuigt en dweilt, zal de vloer mooier en schoner zijn dan wanneer je het schoonmaken almaar uitstelt. Bovendien scheelt het vaak helemaal niet zoveel qua tijd als alles goed wordt bijgehouden. Je bent dan wel vaker bezig met schoonmaken, maar je bent per schoonmaakbeurt veel minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de vloer.

Je vindt misschien ook leuk