Inrichting

Checklist verhuizen

15 november 2016

Wanneer je gaat verhuizen zijn er verschillende zaken waar je aan moet denken. Het is makkelijk om bepaalde dingen over het hoofd te zien. Het is belangrijk om goed een lijst op te stellen waar je allemaal aan moet denken wanneer je gaat verhuizen. Door hier goed van te voren over na te denken kun je ervoor zorgen dat het verhuizen minder hectisch en stressvol verloopt. Door op deze aspecten te letten kun je eerder optimaal genieten van je nieuwe huisje en snel weer mensen over de vloer uitnodigen en het nieuwe huisje zo goed mogelijk in te wijden.

Wanneer je gaat verhuizen, gaat er natuurlijk al een heel proces aan te voren. In dit proces wordt er vaak een makelaar gecontacteerd en wordt alles goed door besproken. Hierbij wordt er een gesprek gevoerd over het budget van het huis en de ligging. Vervolgens ga je op zoek naar de voor jou perfecte huis. In dit proces zul je veel huizen gaan bezoeken. Wanneer de contracten voor het huis zijn getekend kan het echte werk beginnen.

Hierbij is het belangrijk om goed het oude huis te legen en voor goed vervoer te zorgen naar het nieuwe huis. Vervolgens is het belangrijk dat de nieuwe adresgegevens tijdig aan verschillende instanties worden doorgegeven. Ook is het belangrijk dat je verschillende andere zaken voor het nieuwe huis moet gaan regelen. Denk bijvoorbeeld aan je verzekeringen. Het is belangrijk dat deze allemaal worden overgezet naar het nieuwe adres. Het zou heel erg zijn als je opeens met schade in je nieuwe huis zit en hier niet voor bent verzekerd. Daarnaast is het belangrijk om gas, water en licht in je nieuwe huis te regelen. Deze dingen lijken misschien vanzelfsprekend. Maar toch zijn er veel mensen die deze zaken niet op tijd regelen. Daarnaast is het belangrijk om de telefoon, internet en televisie in je nieuwe huis te regelen. Er zijn verschillende aanbieders die hier pakketten voor aanbieden. Toch kunnen schotels heel interessant zijn wanneer je houdt van tv kijken. Er zijn verschillende aanbieders van schotels. Een van de bekendere aanbieders is Travel Vision.

Een uitgebreide versie van deze checklist nodig? Via deze link kun je alle benodigde informatie downloaden.

Je vindt misschien ook leuk