Inrichting

Aanbouw inrichten

4 april 2016

De nieuwe aanbouw is klaar of bijna klaar? Tijd om alles mooi in te richten! Met een gezellige hoekbank heb je meteen meer sfeer en kunnen er veel mensen zitten. Het kan een gezellige en knusse ruimte worden! Hoekbanken online bestellen gaat eenvoudig en snel dus daar zul je zeker je voordeel mee doen. Maar ook de banken zelf geven je erg veel voordelen, je kunt bijvoorbeeld de hele ruimte van de aanbouw nuttig gebruiken als je een keuze maakt uit de hoekbanken. De bank geplaatst in een hoek zorgt voor extra loopruimte.

Ontwerp van de inrichting

Een nieuw ontwerp maken voor de indeling van de nieuwe aanbouw, een goede keuze. Een hoek om te chillen, een hoek om de kinderen te laten spelen. De hoeken kunnen erg nuttig en voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Bekijk hoeveel ruimte je hebt om in te richten en maak een plan, teken bijvoorbeeld schematisch hoe de aanbouw eruit moet komen te zien. Houd er rekening mee dat er voldoende loopruimte overblijft. Een lege hoek met alleen een plant als blikvanger mag, dat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Het ontwerp is klaar en nu de spullen bestellen

Nu jij precies weet wat je wil en hoe je het wil, kun je online nieuwe spullen bestellen. Nieuwe spullen die de aanbouw zullen aankleden en die zorgen voor sfeer en gezelligheid. Er is een groot aanbod aan de leukste spullen om bijvoorbeeld jouw serre de gezelligste plek van het hele huis te laten worden. Mooie spullen voor de sier en praktische spullen waardoor de ruimte voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Vergeet niet om aandacht aan de lichtinval te schenken. Denk ook aan de hete zomer, wanneer je liever de zon buiten de deur houdt. Zonwering is dan een must om niet weg te smelten in je serre.

Waar het woordje ’te’ voor staat is niet goed

Zet de aanbouw niet te vol. Zorg dat er voldoende loopruimte is en met kleine kinderen is een lege hoek om daar te spelen ook erg praktisch. Waak er tevens voor dat de aanbouw geen opslagruimte wordt, want dan kun je eerst een halve dag sjouwen voordat je van de eerste zonnestralen, die de aanbouw verwarmen, kunt genieten. In de winter kun je er uiteraard wel je tuinmeubels kwijt als je geen andere opslagruimte hebt. Een aanbouw van de juiste afmeting en praktisch ingericht is een meerwaarde voor je huis en je woongenot. Veel mensen vertoeven in de lente en zomer vaker in de aanbouw dan in de woonkamer, omdat de aanbouw zo heerlijk licht is en met gezellige spullen wordt ingericht.

Je vindt misschien ook leuk