Woonkamer

Voordelen van een hoekbank

9 november 2016

Als je een nieuwe bank aanschaft, kan het lastig zijn om te kiezen voor een hoekbank of een bankstel. Allebei hebben ze zo hun voor- en nadelen. We zullen hieronder kort ingaan op de voordelen van een hoekbank.

Efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte

Het grootste voordeel van een hoekbank is dat deze efficiënt gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Een hoekbank is perfect geschikt voor – zoals de naam al weggeeft – hoeken. Wanneer je twee gewone zitbanken tegen elkaar in aanschuift en hiermee een hoek wil vullen, houd je een lege hoek over. Die hoek kun je eigenlijk alleen opvullen met een plant of met een hoge bijzettafel. Allebei staat dat niet echt mooi. Een hoekbank daarentegen vult die hoek zelf al op.

Ruimtelijk effect

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, is het vaak aan te raden om te kiezen voor een hoekbank. Een hoekbank geeft namelijk een meer ruimtelijk effect dan losse bankstellen. Dit komt doordat de bank netjes strak langs de wand geplaatst kan worden. Het gevolg hiervan is dat de ruimte veel rustiger en aangenamer oogt dan wanneer er niet voor een hoekbank wordt gekozen.

Nadelen van een hoekbank

Uiteraard heeft een hoekbank ook zo z’n nadelen. Het grootste nadeel is toch wel dat een hoekbank eigenlijk niet verplaatst kan worden. Een eenvoudige tweezitter kan op tal van plekken in de kamer geplaatst worden, maar een hoekbank staat vaak het beste in de hoek. De keuze voor een type bank hangt dus vooral ook af van de ruimte waarin de bank geplaatst gaat worden en de specifieke wensen die de kopers aan de bank stellen, zoals bijvoorbeeld het flexibel kunnen zijn met het plaatsen van de bank.

Je vindt misschien ook leuk