Woonkamer

Tips voor het kopen van een schuifpui

17 november 2016

Als er iets ideaal is om meer licht in de woning te krijgen, dan is het wel een schuifpui. Met een schuifpui kun je de kamer ineens veel lichter maken, waardoor de kamer veel prettiger wordt om te verblijven. Hoeveel lampen er ergens ook hangen; daglicht voelt toch altijd het beste aan. Een ander voordeel van het hebben van een schuifpui is dat de woning meer zonlicht binnenkrijgt, mits de schuifpui zich uiteraard aan de zonkant bevindt. Hierdoor bespaar je stookkosten in de zomer en in het voorjaar. Wel kan het dan in de zomer ook sneller warm worden, al kun je met goede zonwering een hoop warmte tegenhouden.

Let op de veiligheid

Een belangrijke tip bij de aanschaf van een schuifpui is om op de veiligheid te letten. Tegenwoordig is er het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), welke door de politie in het leven is geroepen. Onder dit keurmerk worden deuren en sloten gekeurd. Ook schuifpuien worden van dit keurmerk voorzien wanneer ze voldoende veilig zijn. Let daarom goed op dat de veiligheid van de schuifpui in orde is. Op die manier kun je de kans op inbraken zo klein mogelijk houden.

Een schuifpui moet licht te bedienen zijn

Een schuifpui gaat in de loop der tijd vaak lastiger open. Let daarom goed op dat de schuifpui bij aanschaf heel licht en soepel te bedienen is. Wanneer dit niet zo is, kun je beter doorzoeken naar een exemplaar dat wel goed is. Zo voorkom je dat je na enkele jaren al de loopwagenset moet laten vervangen omdat de bediening van de deur voor je gevoel veel te zwaar gaat.

Een goede schuifpui is vaak wat duurder in de aanschaf, maar verdient zichzelf eigenlijk wel terug door het hogere comfort dat de schuifpui kan bieden.

Je vindt misschien ook leuk