Design, Gezelligheid, Inrichting, Keuken, Styling

Keukens van de toekomst: 5 x inspiratie

17 november 2016

Tegenwoordig zijn we steeds vaker bezig met het interieur en willen we de inrichting zo creëren dat deze zowel modern als knus is. Hierin speelt de keuken, als hart van het huis, een grote rol. Wil jij de keuken herinrichten of vernieuwen? Lees dan snel verder! In dit artikel hebben we ter inspiratie vijf keukens van de toekomst onder elkaar gezet.

1. Een mix van moderne materialen

Vergeet saaie keukenkastjes en simpele aanrechtbladen! Een moderne keuken is niet compleet zonder het te mixen met verschillende structuren, afwerkingen en kleuren. Denk hierbij dan aan een aanrechtblad van marmer of hout en koperen details. Ook kun je ervoor kiezen om gladde en ruwe materialen te combineren.

e34ff247bdfbb9b08e6108af27b54820

2. Verrassende achterwanden

Natuurlijk kun je kiezen voor een ‘standaard’ achterwand, zoals witte tegels. Maar je kunt er tevens voor kiezen om de ‘look’ van de keuken geheel te veranderen door te gaan voor een originele achterwand. Denk dan aan een bakstenen achterwand, betonnen achterwand of een achterwand met opvallende tegels. Let op: zorg wel dat de achterwand past bij het aanrechtblad!

df67b9510a85f99a3fd5eecd30d8b8d9

3. Keuken + accessoires = perfecte match

De keuken van de toekomst is niet alleen modern en functioneel, maar ook een stuk warmer dan een traditionele keuken. Wie dacht dat woonaccessoires alleen geschikt zijn voor de slaapkamer of de woonkamer, heeft het mis! Fotolijstjes, kaarsen of andere eyecatchers, ze verdienen allemaal een mooie plek in de keuken.

8b5f06b8bd3be62b9f8781b7255a95bd

4. Opvallende keukenmuren

Bij het vorige inspiratiebeeld hebben we het al aangegeven, de keuken is een woonruimte en mag ook daarom mooi aangekleed worden. Dit hoeft niet alleen te gebeuren met woonaccessoires, maar kan door een opvallende muur te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een keukenmuur met opvallende kleur of stoere afwerking. Denk dan aan een beton of hout look. Ook leuk: kies ervoor om de muur te verven met krijtbordverf of magneetverf. Niet alleen oogt dit bijzonder, het is tevens functioneel.

698701595ecb7ebcaa2747808581baa0

5. Nog steeds een trend: een kookeiland

Kookeilanden bieden extra zitruimte, kookruimte en comfort. Door te kiezen voor een kookeiland met diepe kasten, creëer je meer ruimte en kun je dus ook meer (kook)spullen kwijt. Verder heeft de keuken van de toekomst een belangrijke sociale functie. Een ruim kookeiland zorgt er namelijk voor dat je samen kan koken, werken en/of eten en dat brengt de mensen in huis nader tot elkaar. Ofwel een kookeiland is hiervoor dé perfecte optie!

26539fdac06ebdd6caf143256b49ac38

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd hoe jij denkt over de keuken van de toekomst en welke keuken jouw favoriet is. Laat het weten door een reactie achter te laten!

Je vindt misschien ook leuk