Inrichting

3 Tips om een zitkamer in te richten

3 mei 2018

Fauteuils

Het doel van een zitkamer is natuurlijk om te zitten en heerlijk tot rust te komen. Daarom is het van groot belang om stoelen te kiezen waar je lekker in kan zitten. Wat comfortabel is verschilt per persoon, dus probeer een aantal fauteuils uit alvorens je er een aanschaft. Het leuke aan fauteuils is dat deze in heel veel verschillende stijlen en kleuren te koop zijn. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit een klassieke retro design fauteuil of een moderne design fauteuil, een leren fauteuil of een stoffen fauteuil en een grote loveseat of een subtiele fauteuil. Ongeacht in wat voor stijl of kleur je interieur is, een fauteuil past altijd!

Boekenkast

Een grote boekenkast is altijd een blikvanger in huis, zeker in je zitkamer. Natuurlijk kan je spelen met de stijl en kleur van de kast, maar het is des te interessanter om de inhoud van de kast naar wens aan te passen. De eerste gedachte is natuurlijk om de kast op te vullen met je favoriete boeken, maar dit is niet de enige mogelijkheid. Je kan er namelijk ook voor kiezen om decoratieve objecten in je boekenkast te plaatsen, zoals vazen, planten, tafellampen en fotolijstjes. Ook spullen als gezelschapsspellen, platenspelers en flessen drank staan goed in een boekenkast. Je kan hier natuurlijk een persoonlijke draai aan geven én de kleuren van de inhoud van de kast aanpassen op de rest van je interieur.

Bijzettafel

Wanneer je in je zitkamer een boek zit te lezen of met een wijntje zit te relaxen, dan is het altijd fijn om ergens je spullen te kunnen leggen. Een bijzettafel biedt hiervoor een goede uitkomst. In alle woonwinkels vind je een ruim assortiment aan bijzettafels in verschillende stijlen. Het is natuurlijk belangrijk dat de bijzettafel bij je andere meubels, zoals je fauteuils en boekenkast, past. Dit maakt je zitkamer tot een mooi geheel.

Je vindt misschien ook leuk