Inrichting

Zo krijgt jouw interieur sfeer en karakter

25 mei 2018

Het is soms best een lastige klus om jouw interieur sfeer te geven. Grote ruimtes lijken snel kil en klinisch terwijl kleine ruimtes snel vol en rommelig lijken. Daarnaast kan het lastig zijn om de beschikbare ruimte zo slim mogelijk te benutten. Gelukkig zijn er een aantal life hacks die ervoor zorgen dat jij jouw interieur binnen no time sfeervol maakt.

De juiste verlichting

Verlichting kan een ruimte maken of breken. Allereerst is het belangrijk om het beschikbare daglicht op de juiste wijze te benutten. Door te kiezen voor de juiste raamdecoratie ben jij de baas over de hoeveelheid daglicht die jouw woning binnenvalt. Het is belangrijk om te kiezen voor raamdecoratie die bij jouw woning past. In een modern interieur staan verticale jaloezieën prachtig, maar in een industrieel interieur zijn shutters een betere match. Naast de controle houden op daglicht, verdient ook de reguliere verlichting onze aandacht. Kunstlicht is zeer belangrijk, zeker in de winter. Door te kiezen voor lampen met een ietwat gele gloed, voorkom je dat jouw interieur kil wordt. Daarnaast is het van groot belang om jouw lampen strategisch te plaatsen. Teveel lampen bij elkaar creëren bijvoorbeeld een zee van licht in de ene hoek van een ruimte, terwijl de andere hoek donker en kaal blijft. Wees niet bang om de lampen in jouw woning een aantal keren te verplaatsen om de juiste plaats te vinden.

Kleurgebruik

Kleurgebruik valt nauw samen met verlichting. Heeft jouw woning veel grote ramen? Wees dan niet bang om voor donkere kleuren in jouw interieur te kiezen. Valt er weinig daglicht in jouw woning? Dan is het verstandig om voor lichtere kleuren te kiezen. Lichtere kleuren betekent niet per definitie wit. Ook lichtgrijs, taupe en licht grijsblauw vallen hieronder. Ben jij groot fan van een kleurrijk interieur? Het is ook mogelijk om een heldere kleur in jouw interieur aan te brengen. Het is echter wel aan te raden om deze heldere kleuren te combineren met zachtere aardetinten. Combineer krachtig geel bijvoorbeeld met diep oceaanblauw, of roze met een kleiachtige tint.

Decoratie

Als de verlichting en het kleurgebruik in orde zijn, wordt het tijd om te focussen op de decoratie. Het decoreren van een woning lijkt een fluitje van een cent, maar schijn bedriegt. Veel decoratiemateriaal kan ervoor zorgen dat ruimtes rommelig ogen, terwijl te weinig decoratiemateriaal er juist voor kan zorgen dat een ruimte kaal en onbewoond lijkt. Door te kiezen voor een aantal statement items, zoals een mooi canvas, en deze te combineren met een aantal kleinere items, zoals een kleine verzameling vaasjes, creëer je interessante contrasten in jouw interieur én is elke ruimte binnen no time gedecoreerd. Let er wel op dat jij jouw canvas inlijst in een goede baklijst. Zonder baklijst beschadigd het canvas snel en kan jouw interieur rommelig en niet af lijken.

Jouw baklijsten bestel je eenvoudig en snel online op Baklijst.nl. Zo weet je zeker dat het de juiste maat is én hoef je niet eerst de deur uit. Dat is wel zo gemakkelijk!

Je vindt misschien ook leuk