Inrichting, Isoleren, Verlichting

Alternatief voor dubbelglas

31 mei 2018

Er zijn tegenwoordig nog steeds een behoorlijk aantal woningen en panden die enkel glas hebben in plaats van dubbelglas. Het hebben van dubbelglas brengt echter meer voordelen met zich mee dan nadelen. De mogelijkheid om dubbelglas te laten plaatsen heeft echter niet iedereen. Indien dit het geval is dan zijn voorzetramen de ideale oplossing. Een voorzetraam, de naam zegt het al, wordt voor het raam geplaatst. Isoglas kan ieder huis of pand voorzien van voorzetramen.

Voordelen

Het plaatsen van een voorzetraam is eigenlijk een goedkoper alternatief dan het laten plaatsen van dubbelglas. Een voorzetraam zorgt ook voor een betere isolatie. Dit geldt zowel voor de warmte als de geluidsisolatie. Uiteindelijk wordt ook hetzelfde resultaat bereikt met een voorzetraam als met dubbelglas. Het belangrijkste verschil is dus dat het goedkoper is. Indien u ook niet zelf in staat bent het voorzetraam te plaatsen dan kunt u dit voor u laten doen!

Materiaal van het voorzetraam

De voorzetramen zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar. Het materiaal van uw voorzetraam kan ook bepaald worden aan de hand van de behoefte. Wilt u een voorzetraam dat speciaal gemaakt voor het voorkomen van diefstal of wilt u juist een die brandvertragend is? De keuze is hier is volledig aan u en Isoglas kan op basis van die behoefte bepalen welk materiaal het best voor u is!

Glas-in-lood voorzetramen

Het is ook mogelijk dat u glas in lood heeft. Als u dit zo wilt houden dan is het niet mogelijk om van enkele beglazing een dubbele beglazing te maken. In zo een geval is een voorzetraam de ideale oplossing om er dubbel glas van te maken. Het voorzetraam beschermt het glas, maar ook de isolatie wordt verbeterd.

Kosten van voorzetramen

De kosten van de voorzetramen zijn volledig afhankelijk van het doel wat u voor ogen heeft. Kiest u voor diefstalpreventie, warmte-isolatie of juiste brandwerende voorzetramen? Deze keuze beïnvloed het kostenplaatje en kiest u daarnaast nog eens voor om het voorzetramen te laten plaatsen of doet u dit volledig zelf? U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden.

Je vindt misschien ook leuk