Inrichting

Tips om je verhuizing perfect te laten verlopen

18 juli 2018

Tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen 
Eindelijk heb je een nieuwe woning gevonden. Leuk, maar ook spannend. Een verhuizing kan namelijk erg chaotisch zijn. Gelukkig zijn er een aantal handige tips, om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. 

Tip 1: Maak een planning 
Begin als eerste met een overzichtelijke planning. Bepaal wanneer de verhuizing plaatsvindt, wanneer er klusjesmannen langs komen in het nieuwe huis, wanneer de sleutel wordt overgedragen en natuurlijk ook wanneer de oude woning moet worden opgeleverd. Dit brengt veel rust. 

Zorg voor een gedetailleerde planning voor je verhuizing. Noteer dus alles wat in je opkomt op een kalender en maak zo een goed overzicht. Zo voorkom je overlap tussen verschillende situaties en zorg je ervoor dat de verhuizing op rolletjes verloopt, zonder verrassingen. Schiet je iets te binnen, voeg het dan meteen toe op de planning. 

Tip 2: Maak een checklist 
Begin hiernaast met het maken van een checklist van alle zaken die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld het overzetten van internet, opzeggen van de huur en adreswijzigingen. Maar denk ook aan het op tijd bestellen van verhuisdozen, verpakkingsmateriaal en het regelen van het verhuisbedrijf. En het inschakelen van hulp bij vrienden en familie, het schoonmaken van de oude en nieuwe woning en de eindinspectie van de oude woning. 

Een checklist zorgt ervoor dat je niets kunt vergeten. Als je iets te binnen schiet, werk de checklist dan meteen bij een kruis af wat je gedaan hebt. Houd rekening met de termijnen die sommige bedrijven aanhouden. Internet of energie wordt bijvoorbeeld niet meteen aangesloten in je nieuwe woning. Voer deze aansluitdata in op je checklist en kruis ze af zodra je je water, energie of internet hebt in je nieuwe woning. 

Tip 3: Beginnen met inpakken 
Begin snel met inpakken, maar pak eerst de spullen in die je niet meteen nodig hebt. Bijvoorbeeld je kerstspullen, wintersportspullen, of keukenapparaten die je niet vaak gebruikt. Een verhuizer kan een schatting maken van het aantal dozen dat je nodig hebt voor de verhuizing. Ook hebben zij vaak verpakkingsmateriaal en verhuisdekens, die te leen zijn tijdens de verhuizing. Zo houd je je spullen zo netjes mogelijk! 

Tip 4: Verhuis belangrijke spullen zelf 
Houd belangrijke spullen, zoals paspoorten, administratie of juwelen zelf bij tijdens de verhuizing, in bijvoorbeeld een tas. Zo houd je zelf controle over je belangrijke spullen. Houd ook eventuele documenten die je nodig hebt bij de hand, zodat je deze niet kwijtraakt. Ook dure elektronica, een laptop, telefoon, tablet en bijbehorende opladers kun je beter zelf bijhouden en verhuizen. 

Tip 5: Sla je spullen voor de verhuizing op in een opslagruimte 
Als je veel spullen hebt, is het misschien verstandig een kleine opslagruimte te huren om je dure spullen, of spullen die je niet vaak gebruikt, tijdelijk in op te slaan. Vooral als je nog tijdelijk ergens anders gaat wonen voordat je de sleutel van de nieuwe woning krijgt, kan dit verstandig zijn. Zo weet je zeker dat je kostbare spullen veilig zijn opgeslagen, en staan je meubels nergens in de weg.

Je vindt misschien ook leuk