Inrichting

Een grote woonkamer inrichten doe je zo

18 april 2018

Sommige huizen hebben de luxe van veel ruimte. Dit is natuurlijk erg prettig, maar dit brengt wel weer extra moeilijkheden met zich mee wanneer je deze ruimte moet inrichten. Dit kan je oplossen door een hele grote hoekbank in je woonkamer te plaatsen. Helaas mis je hiermee wel een hoop andere kansen. Op internet kan je heel veel interieur tips vinden over het inrichten van allerlei soorten ruimtes. In dit artikel lees je een greep uit de belangrijkste tips hiervan.

Meubels

De meubels maken een groot deel van de ruimte natuurlijk. Het is daarom van belang dat je deze afstemt op de grootte van de ruimte. Wanneer je een grote woonkamer hebt dan kan je weliswaar een iets grotere bank kopen, maar je zou de lege ruimte ook kunnen opvullen met andere meubels. Zo kan je leuke bijzettafeltjes plaatsen, wat niet alleen mooi is, maar ook nog eens ontzettend handig. Daarnaast kan je meer en comfortabelere zitgelegenheid creëren door middel van een fauteuil of een grotere zitzak. Ook kan je grote boekenkasten plaatsen en deze opvullen met je favoriete boeken en decoratie.

Decoratie

Vaak wordt er geen rekening gehouden met decoratie in grote ruimtes. Hierdoor kan een schilderij of een plant iel, of juist overheersend overkomen. In een grote woonkamer hoort ook wat grotere decoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groot, zacht kleed of een gigantische kamerplant. Ook verlichting is een vorm van decoratie waar rekening mee gehouden moet worden in een grotere ruimte. Naast dat er meer verlichting nodig is (natuurlijk licht vanuit ramen en lichtkoepels en kunstmatig licht vanuit lampen), moeten de lampen ook in verhouding staan met de rest van het meubilair. Op de bijzettafeltjes kan je bijvoorbeeld leuke tafellampen plaatsen, maar wat een bijzonder leuke trend is, is het gebruik van staande booglampen. Dit is een mix tussen een vloerlamp en een hanglamp en vult een relatief groot deel van de ruimte.

Je vindt misschien ook leuk