Bewust leven, Design, Inrichting, Keuken, Trends

De laatste trends op keukengebied

20 oktober 2015
Keuken trends

De keukentrends van dit jaar

De keuken vormt een belangrijk onderdeel van het huis. Hier maak je alleen of met je gezin maaltijden klaar en kom je samen om te genieten van eten. Of je nu een woonkeuken hebt waar het hele gezin in past of een kleine keuken, de laatste trends zijn voor iedere keuken toepasbaar. Je kunt ze vertalen naar je eigen stijl en je door de laatste trends laten inspireren.

Pitt cooking en zuinigere apparaten

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van keukens is pitt cooking. Je hebt geen gangbaar 4- of 6-gaspitsplaat waar alle gaspitjes netjes op één blad zijn gemonteerd, maar de pits liggen verspreid over het werkblad. Zo kun je makkelijker schoonmaken en geef je je keuken een unieke look. Daarnaast zien we een trend die aansluit bij een bewuste levensstijl. Bewust leven wordt steeds belangrijker. We kopen vaker biologisch eten en gebruiken vaker groene stroom. Ook op het gebied van keukenapparatuur wordt steeds innovatiever omgegaan met energieverbruik. De nieuwste vaatwassers verbruiken aanzienlijk minder energie dan de oudere modellen.

Zwevende keukenkasten voor een ruimtelijke look

Zwevende keukenkasten worden niet aan de grond bevestigd, maar hangen aan de muur. Zo ontstaat er een open ruimte onder de kasten. Dat geeft een ruimtelijk gevoel, waardoor de keuken groter lijkt. Je kunt ook gemakkelijk schoonmaken onder de kasten.

Opvallende kleuren en tegels

Een andere trend die we terug gaan zien in keukens zijn opvallende kleuren en tegels. Hoewel wit een veel gekozen kleur is in de keuken, kun je eens overwegen om voor een gedurfde kleur te gaan. Kies voor een aparte kleur kasten en combineer met mooie tegels met een dessin. Je kunt ook kleur in de keuken brengen door details in opvallende kleuren te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende Amerikaanse koelkast of een groen fornuis.

Je vindt misschien ook leuk