Gezelligheid, Inrichting, Sfeer, Trends, Verlichting

Je badkamer gezellig? Tips en tricks

20 oktober 2015
Badkamer

Kom tot rust in een gezellige badkamer

De badkamer is dé plek om te relaxen en tot jezelf te komen. Met een heerlijk bad of een verfrissende douche laad je jezelf weer helemaal op en kun je er weer tegenaan. Het is daarom fijn als de badkamer een mooie en sfeervolle uitstraling heeft die je helpt bij het ontspannen en opladen. Je kunt je badkamer op verschillende manieren gezelliger maken met behulp van deze tips en tricks.

Een opgeruimde badkamer

In de badkamer gebruik je doorgaans veel kleine spullen, zoals flessen shampoo, gel, scheermesjes, scheerschuim, tandpasta, tandenborstels et cetera. Als je deze kleine spullen laat slingeren kan dat erg rommelig en ongezellig ogen. Zorg voor genoeg opbergmeubels en andere opbergmaterialen. Koop bijvoorbeeld een mooie spiegelkast waar je al je rommeltjes in kunt wegstoppen of een opbergset voor je tandenborstels, wattenstaafjes en zeep.

Oog voor details

Maak je badkamer helemaal af met mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een kleed voor de wastafel of een paar mooie wasmanden. Stem de kleuren van de handdoeken op elkaar af voor een kloppend geheel. Vervang de plastic zeeppomp voor een mooie zeeppomp van keramiek of staal. Je kunt ook sfeer brengen door een plantje neer te zetten of wat schilderijtjes op te hangen. Een moderne douchewand van Sanitairtotaal geeft het geheel een totaal andere uitstraling. Ook een echte eyecatcher is een mooie wastafel. Mastello design wastafels zouden bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn voor uw badkamerinterieur!

Gezellige verlichting in de badkamer

Een badkamer heeft veel licht nodig. Als er geen of weinig ramen in de badkamer zitten, kun je licht brengen door veel wit en lichte kleuren te gebruiken. Ook de verlichting kan bijdragen aan een sfeervol geheel in de badkamer. Zorg voor genoeg en helder licht van bovenaf zodat je goed zicht hebt. Maar je kunt ook sfeerverlichting in de vorm van spots of wandlampen installeren, zodat je naast het wat hardere licht ook wat zachter licht in de ruimte hebt.

Je vindt misschien ook leuk