Design, Gezelligheid, Inrichting, Sfeer, Slaapkamer, Trends, Zolder

Hoe kun je van een zolder een sfeervolle kamer maken?

20 oktober 2015

Maak wat leuks van je rommelzolder

De zolder is in veel huizen de rommelruimte van het huis. Vaak wordt de ruimte gebruikt als opslagplaats of als plek om de was op te hangen. Er worden bijvoorbeeld dozen en oude meubels opgeslagen die nergens anders in het huis kunnen worden opgeborgen. Wil je van je zolder een sfeervolle kamer maken? Lees dan deze tips en laat je inspireren om van je eigen zolder een gezellige ruimte te maken.

Maak een plan voor de zolder

Bedenk van tevoren wat je precies met de zolder wilt. Misschien kun je een extra slaapkamer wel gebruiken of wil je een logeerkamer maken. Een zolder is ook een geschikte ruimte voor een werkplek, een kledingkast of een hobbykamer. Bedenk hoe je de inrichting wilt hebben en denk daarbij aan de lichtinval en de afmetingen van de kamer. Vaak heb je te maken met schuine muren waardoor niet alle meubels overal passen.

Een slaapkamer van je zolder maken

Een zolder is een geschikte ruimte voor een slaapkamer voor de kinderen, logés of voor jezelf. Als er weinig ruimte is, kun je overwegen om een dakkapel te laten plaatsen. Hierdoor krijg je niet alleen meer ruimte, ook zul je behoorlijk meer licht op zolder krijgen. Ook is het verstandig om het dak goed te isoleren, zodat het in de zomer niet al te warm wordt. De aparte afmetingen en schuine muren van een zolder kunnen misschien soms wat in de weg zitten, maar het kan ook juist de ruimte ten goede komen. Je kunt bijvoorbeeld een loftsfeer nastreven met eigentijdse meubels en een combinatie van grove en zachte materialen. Gebruik lichte kleuren voor de wanden, plafonds en vloeren voor een ruimtelijke uitstraling. Door te kiezen voor maatwerk kun je ook op zolder kasten plaatsen die functioneel en mooi zijn. Ook een leuk idee: maak een thuisbioscoop op zolder!

Je vindt misschien ook leuk