Inrichting

Slim wonen in een compacte ruimte

29 maart 2016

Niet iedereen is gezegend met een groot huis, dit wil echter niet betekenen dat er niet veel mogelijk is met het interieur in je huis. Het is belangrijk dat je het meubilair zo inricht dat het twee, drie of zelfs drie verschillende functies kan vervullen. Zo kun je maximaal genieten van je woonruimte.

Kleur

Om de ruimte groter te laten lijken, is het belangrijk om te werken met één kleur om een rustig geheel weer te geven. De kleur wit en het gebruik van glas geven een gevoel van ruimte omdat deze het licht weerspiegelen. Daarnaast is het ook makkelijk om voor jezelf genoeg opbergruimtes te hebben, zodat je alles kwijt kan. Het lijkt hierdoor een stuk opgeruimder en los liggende producten kun je daardoor netjes opbergen. Een poef of salontafel met veel opbergruimte kan veel schelen.

Eten en werken

Wees slim en koop niet al te groot meubilair wat alleen maar in de weg zou kunnen staan wanneer je het niet nodig hebt. Zorg dat je het meubilair aan de kant kan zetten wanneer je de ruimte nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is om je eettafel te gebruiken als bureau, je kunt hier in de avond lekker een hapje eten en na het eten kun je het gebruiken om je huiswerk of je administratie te doen. Maak dit gedeelte dan ook lekker knus en gezellig door gebruik van een hanglamp, comfortabele eetkamerstoelen en daaronder een tapijt, zodat je warme voeten houdt, zelfs in de winterperiode.  

Bank

Wat uiteraard ook helpt om ruimte te besparen is om een bank aan te schaffen die ook kan dienen als een slaapbank. Natuurlijk niet voor jezelf, maar voor als je logés hebt kun je de slaapbank uitklappen. Je kunt daarvoor kiezen uit een goedkope en oncomfortabele slaapbank, maar er zijn ook enorm lekkere banken met goede kussens die een zeer aangenaam zitcomfort geven.

Multifunctionaliteit

Hierboven zijn de mogelijkheden opgesomd met meubilair voor het grondoppervlak, maar waarom zou je de muren ook niet kunnen benutten. Stevige kasten die je aan de muren kan bevestigen, zodat je de vloer vrijhoudt. Als je geen behoefte hebt aan een eettafel, dan kun je je werk wel doen met een laptop of tablet op schoot, maar dit is ook niet ideaal. Je hebt daarvoor ook multifunctionele kasten die ook gebruikt kunnen worden als bureau door een uitklapbaar bureaublad. Je kan de kast gebruiken waar die ook voor bedoeld is, maar uiteraard kan je daar ook je werkzaamheden uitvoeren zonder dat je daar extra ruimte voor moet benutten voor een bureau.

Zorg er daarnaast ook voor dat lampen zo veel mogelijk aan de wanden of plafonds hangen, zodat je daarop ook geen ruimte verliest. Ook kun je lampen plaatsen op de kasten, als je geen ruimte hebt aan de wand of het plafond.

Je vindt misschien ook leuk