Slaapkamer

Nieuwe matras: zo maak je de juiste keuze

29 maart 2016
Slaapkamer

Ben je aan een nieuwe matras toe? Bij de keuze van een nieuwe matras moet je met heel wat factoren rekening houden. Tijdens je zoektocht zal je ongetwijfeld versteld staan van de uitgebreide keuze aan matrassen. Die zijn er in vele materialen, afmetingen en prijzen. Een goede matras is uniek, want aangepast aan je lichaam. Kortom, hoe maak je de juiste keuze bij de aankoop van een nieuwe matras? Hieronder de volgende verschillende tips van matrasshop.com.

 

Een goede matras zorgt voor maximale ondersteuning
Voor een gezonde, en deugddoende slaap, zorgt een goede matras voor maximale ondersteuning. De mate van ondersteuning wordt hoofdzakelijk bepaald door het materiaal dat voor de kern van je matras werd gebruikt:

  • Schuim: zorgt voor een vaste, en stevige ondergrond. De dikte en de kwaliteit van de schuimlaag beïnvloed in grote mate de kwaliteit van je nieuwe matras.
  • Latex: gaat je voorkeur naar een veerkrachtige matras? Dan is een matras uit latex ongetwijfeld je beste keuze. Viel je keuze op natuurlijke latex, dan is je matras meteen ook beschermt tegen schadelijke schimmels, huisstofmijt en tegen ziekmakende microben. Latex matrassen vind je in de duurdere prijsklasse. Die wordt echter meer dan goed gemaakt door de langere levensduur. Een latex matras gaat gemiddeld twintig jaar mee.
  • Binnenvering: eenvoudige matras, waarvan de kern bestaat uit staaldraad. Deze matras is goedkoop, maar zorgt voor een uitstekende ventilatie. Ze geeft echter weinig ondersteuning en slaapcomfort, en is niet geschikt voor een verstelbare lattenbodem.
  • Lucht: hierbij pompt men lucht in een vinyl zak. De lucht past zich uitstekend aan je lichaam aan, waardoor er geen holtes ontstaan. De hardheid van deze matras stel je gemakkelijk zelf instellen. Deze matras zorgt voor maximale hygiëne. Zowel stof, als huismijt en transpiratie krijgen geen kans om tot in de kern van je matras door te dringen. Deze matras is geschikt voor alle lattenbodems, maar is relatief duur.

matras
Slaapgedrag
Bij je keuze van de juiste matras is ook je manier van slapen erg belangrijk. Slaap je haast uitsluitend op je zij? Dan heb je een matras met drukverlichting nodig. Een met (geheugen)schuim voor jou het meest geschikt. Een matras met binnenvering komt voor deze slapers eveneens in aanmerking, vanwege zijn druk verlagende eigenschappen.

Voor zij die op hun zij slapen, is een stevige matras weinig geschikt. Rug- en buikslapers genieten van een gezonde slaap op een matras met een stevige kern, zoals latex, luchtvulling of een topmatras met een dikke binnenvering. Transpireer je vlug en veel? Kies dan zeker niet voor latex of schuim. Hou zeker ook rekening met het slaapgedrag van je partner. Is hij ‘actief’, ook als hij slaapt? Dan is een matras met binnenvering een aanrader.

 

Je vindt misschien ook leuk