Inrichting

Tips bij het zoeken naar een makelaar

3 februari 2020

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je gaat verhuizen, misschien ga je samenwonen, wil je groter wonen of misschien is de relatie zelfs beëindigd. Hoe dan ook, bij verhuizen komt ontzettend veel bij kijken. Ook gaat het om grote bedragen, je wilt er dan ook zeker van zijn dat er geen onnodige fouten worden gemaakt. Het benaderen van een makelaar is dan ook aan te raden, ook om erachter te komen welke vraagprijs er gebruikt kan worden en hoe je je het beste kan voorbereiden op een bezichtiging, tenzij je er zelf al veel verstand van hebt. Maar hoe vind je de perfecte makelaar voor al jouw eisen en wensen? Wij geven je een aantal tips.

Voer een onderzoek uit

Dit spreekt waarschijnlijk wel voor zich, het wordt aangeraden om een lijstje met makelaars in de buurt op te stellen en deze te onderzoeken. Google de bedrijven eens en kijk goed naar hoe ze zichzelf op hun website presenteren, wat voor gevoel krijg je van hun en wat vindt je van de foto’s die op de website te vinden zijn. Kijk ook goed naar de recensies die over die makelaars geschreven zijn.

Vraag advies aan mensen in je directe omgeving

Je kent vast wel mensen die te maken hebben gehad met een verhuizing, denk bijvoorbeeld aan familieleden, kennissen, vrienden en buren. Deze mensen zullen hier waarschijnlijk heel eerlijk over zijn en hun ervaringen met de desbetreffende makelaar vertellen. Waarschijnlijk is er na je onderzoek al één of meerdere bedrijven afgevallen dus je kan zo kijken of deze mensen hetzelfde er over dachten. Vaak kennis ze zelf ook verhalen van hun vrienden of andere familieleden, zo kan je al een goed beeld krijgen over de werkwijze en betrouwbaarheid van bepaalde makelaars.

Ga op gesprek met de makelaars

Als het goed is heb je na al dit onderzoek een aantal makelaars waarmee je op gesprek wilt gaan, met deze makelaars kan je nu een vrijblijvend gesprek houden. Het is belangrijk dat je de makelaars tijdens deze gesprekken de kans geeft om zichzelf te kunnen presenteren. Probeer er ook achter te komen welke kosten en eventueel bijkomende kosten je bij hun kan verwachten. Vraag ook naar de vraagprijs die de makelaars in gedachten hebben als ze dat zelf nog niet gezegd hebben, geef ze ook de kans deze vraagprijs te motiveren.

Huis snel verkopen zonder makelaar

Het is ook gewoon mogelijk om je huis zonder makelaar snel te verkopen, ook al zit je zelf in een lastige situatie en is het huis moeilijk verkoopbaar. Neem bijvoorbeeld contact op met Bagro Vastgoed, zij zijn al decennia een vertrouwd adres om je huis zonder zorg te verkopen.

Je vindt misschien ook leuk