Inrichting

Het opknappen van een houten vloer

3 februari 2020

Een houten vloer is nog steeds ontzettend populair, veel mensen kiezen vaak voor de vaak goedkopere PVC of laminaat vloeren maar toch wordt hout nog veel gebruikt. Een houten vloer is namelijk een van de meest duurzame vloeren die je kan krijgen, ze zijn ook zeer gemakkelijk in het onderhoud aangezien je met regelmatig stofzuigen en reinigen de vloer jarenlang mooi kan houden. Een houten vloer heeft nog één groot voordeel in tegenstelling tot de meeste andere vloeren, het kunnen repareren en herstellen van de vloer. We leggen uit wat je hier allemaal aan kan doen.

Kleine deukjes en krasjes wegwerken

Hoe sterk hout ook is, het is natuurlijk ook redelijk kwetsbaar voor krassen en deuken. Toch is het niet perse erg als dit je vloer overkomt, je kunt dergelijke beschadigingen op een houten vloer herstellen door die plek voorzichtig op te schuren. Probeer dit in fases en met een fijne korrel te doen, op deze manier behoud je je overzicht over het resultaat en zal dat stukje vloer zo goed als nieuw zijn. Als je klaar bent met schuren is het belangrijk om dat stukje vloer te behandelen met de originele olie, was of lak die bij de vloer zal worden meegeleverd. Als het op is is het vaak nog mogelijk om deze bij te bestellen, kijk goed naar de bon of neem contact op met het bedrijf die de vloer destijds gelegd heeft. Wanneer je last heb van een echte diepe kras of deuk dan is licht opschuren niet voldoende, dan wordt het een specialistische klus waar je echt vakmensen voor zult moeten inschakelen. Misschien is het zelfs de moeite waard om de hele vloer aan te pakken.

Het herstellen of opknappen van de hele vloer

Wanneer je echt grote of diepe beschadigingen in de vloer hebt zitten is het waarschijnlijk het beste om je hele vloer gelijk aan te pakken. Dit kan je ook doen als je vindt dat je vloer na verloop van tijd dof geworden is, als dat het geval is dan is het mogelijk om de vloer te behandelen met een speciale polish waardoor de vloer een mooie kleur krijgt en meer gaat glanzen. Het vinden van de juiste polish of kleur kan soms lastig zijn, neem contact op met specialisten zoals Cibo Vloeren voor passend advies. Als je te maken hebt met grote beschadigingen dan kan je de hele vloer laten schuren zodat de beschadigingen weggaan, na het schuren zal de vloer weer opnieuw worden afgewerkt met een afwerklaag waardoor de vloer zo goed als nieuw zal zijn.

Je vindt misschien ook leuk