Styling

Interieurtips: creëer sfeer met een fraaie vloerlamp

5 februari 2020

Een mooie vloerlamp is een toegevoegde waarde in iedere kamer. Een vloerlamp om te lezen, of als extra lichtbron in de hoek van de kamer. Je zet een vloerlamp neer en kunt direct genieten van extra licht in je woning. Uiteraard wil het oog overdag, wanneer het daglicht voor voldoende licht zorgt, ook wat. Dus je gaat op zoek naar een vloerlamp die niet alleen in het donker weet te stralen, maar ook overdag een genot is om naar te kijken. Dan is het goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Je leest hier hoe je een vloerlamp kunt gebruiken om je interieur een finishing touch te geven.

 

Vind een lamp die bij jouw stijl past

Lampen zijn er in alle soorten, maten, vormen, kleuren en stijlen. De vloerlamp is slechts een van de vele soorten lampen die je in het assortiment van een lampenwinkel kunt vinden. Toch hebben vloerlampen iets speciaals. Een vloerlamp staat op ooghoogte, is makkelijk te verplaatsen, solitair te gebruiken en het enige dat je nodig hebt om een vloerlamp te gebruiken is een werkend stopcontact. Vloerlampen werken heel goed als aanvulling op de plafondverlichting. Heb je elegante hanglampen of verborgen spotjes? Een vloerlamp geeft dan extra kleur aan je interieur. Kies een vloerlamp die matcht met de elementen uit je huidige interieur en maak je woon-, werk- of slaapkamer af.

 

Verschillende soorten lampen

We zien veel verschillende soorten vloerlampen in de Nederlandse huiskamers. De industriële vloerlamp doet het goed in interieurs met veel hout en metaal. Heb je houten vloer, houten kasten en een eettafel met stalen frame? Dan is een industriële lamp de ideale aanvulling. Houd je meer van bijzondere kleuren en vormen en heb je een hele specifieke smaak? Dan is een designlamp meer jouw ding. Deze past overigens goed bij een minimalistische ruimte: het is een echte eyecatcher. Een moderne lamp is strak, met veel metaal. Deze lampen zorgen voor ruime en flexibele lichtopbrengst, met behulp van een dimmer en ingebouwde leeslamp. Een moderne vloerlamp past bij een interieur waarin grijs, wit en zwart de boventoon voeren.

 

Let op de functionaliteit

De moderne vloerlamp met dimbare en flexibele verlichting is niet zonder reden erg populair. We willen graag in control zijn over de verlichting in het huis. De ene dag wil je veel licht tijdens het lezen, de andere dag zit je tv te kijken en wil je niet teveel afleiding van een heldere lamp. Met dimbare verlichting zit je altijd goed. Let bij het kopen van een vloerlamp goed op de functionaliteit. Een lamp kan nog zo mooi zijn, als je er weinig mee kunt is het misschien beter om even verder te kijken.

Je vindt misschien ook leuk