Styling

Zelf een ruimte stylen? Hou dan rekening met de volgende zaken:

9 november 2017
kamer stylen

Bij het verbouwen van een woning stapelen de kosten zich al snel op. Voor veel veranderingen moet u een vakman inhuren om deze uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van stucwerk op muren of het plaatsen van een tegelvloer. De meeste mensen zijn niet zo vaardig dat zij deze taken zelf kunnen uitvoeren en kosten kunnen besparen. Wat zij wel kunnen is zelf een ruimte stylen en daarmee de kosten voor de hulp van een interieurdesigner besparen. Om een ruimte echter goed te stylen, moet u wel met een aantal zaken rekeninghouden.

Begin met de basis

Bij het stylen van iedere ruimte in huis moet u eerst met de basis beginnen. Dit betekent eerst de grote beslissingen maken. Bijvoorbeeld wat voor interieurstijl u voor de ruimte wilt aanhouden. Moet dit een modern of juist een klassiek interieur worden? Vervolgens kunt u de kleuren bepalen die u mooi vindt. De materialen moeten ook gekozen worden. Hierbij zijn de kosten ook belangrijk om in de gaten te houden. Een marmervloer is misschien wel heel mooi, maar zal een groot deel van uw budget opeisen en voor de meeste mensen zelfs helemaal niet haalbaar zijn.

Indelen van de ruimte

Als u de basis beslissingen hebt gemaakt dan is het tijd om na te denken over het indelen van de ruimte. Opnieuw moet u hierbij beginnen met de meest essentiële dingen. Als de ruimte bijvoorbeeld een woonkamer is, dan is een zithoek waar u televisie kunt kijken en een eettafel het belangrijkste. Geef deze dingen als eerste een plek in de ruimte en ga daarna door naar de dingen die iets minder belangrijk zijn. Voor de eettafel kiest u het beste een in de ruimte met lekker veel licht, zodat u alles goed kunt zien.

Je vindt misschien ook leuk