Klusbedrijven

Schilderwerk uitvoeren en onderhouden

7 februari 2020

Iedereen wil een mooie woning. Afgestemd op persoonlijke smaak; mooie kleuren en een fraaie afwerking. Door een woning te schilderen krijgt het immers sfeer en uitstraling. Schilderen lijkt makkelijk maar voor een professioneel resultaat vergt strak schilderwerk toch vrij veel kennis en ervaring. Een schilder aannemen is voor vele een te hoog kostenplaatje. Daarom schildert het gros van de mensen zelf. Als je een schilder te duur vindt, hoe pak je dat dan aan, schilderen met een mooi eindresultaat?

Informatie en kennis vergaren

Voordat je begint met schilderen is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de ondergrond. Welke verfsoort heeft het nodig en minstens net zo belangrijk , welke voorbereidingen moet ik treffen? Neem even de tijd om een aantal websites te bezoeken en vergaar kennis over het te schilderen object. Er staan tal van stappenplannen en  schildertips op het internet, maak daar gebruik van!
Een andere oplossing is YouTube. Op YouTube heb je kanalen die vol staan met video’s over voorbereidingen treffen, schilderen, afwerken en het kiezen van de juiste verfsoort. Zo heeft Piet de Vries een handig YouTube kanaal over schilderen en verf.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je gaat schilderen ga je natuurlijk eerst een ruimte goed leeg, schoon en stofvrij maken. Zorg dat accessoires, spijkers, stopcontacten en oneffenheden verwijderd zijn. Een lege werkruimte is fijner werken en bespaard geknoei en onnodige schoonmaakwerkzaamheden! Als je gaat schilderen begin je altijd met ontvetten!! Ook als je met een schuurmachine gaat werken! Een ondergrond bevat altijd wel wat vuil en vet. Wanneer je meteen gaat schuren dan schuur je als het ware het vet dieper in de ondergrond. Zoveel voor als na het schuren ontvetten is altijd belangrijk voor een professioneel eindresultaat.

Je vindt misschien ook leuk